Για επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας μιλά ο Βορίδης ενόψει Agrotica

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξηςκαι Τροφίμων, Μάκης Βορίδης προκειμένου να εγκαινιάσει την 28η Διεθνή ΈκθεσηΓεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Agrotica 2020».

Η φετινή Agrotica συνιστά τη μεγαλύτερη σε συμμετοχήέκθεση στην ιστορία του θεσμού αριθμώντας πάνω από 2.000 εκθέτες από 46συνολικά ευρωπαϊκές και βαλκανικές χώρες και διοργανώνεται από τις 30Ιανουαρίου έως

τις 2 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης υπότην αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Με αφορμή την έκθεση, το ΥΠΑΑΤ εξέδωσε ανακοίνωση στηνοποία επισημαίνει:

«Ο κ. Βορίδηςέχει επισημάνει την ιδιαίτερη σημασία της φετινής έκθεσης στο πλαίσιο τηςδιαρκούς προσπάθειας του Υπουργείου να συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό τηςαγροτικής ανάπτυξης.

Σημειώνεταιότι ο Υπουργός πέτυχε το«ξεπάγωμα» των Σχεδίων Βελτίωσης που παρέμεναν στα συρτάρια των κυβερνήσεων τουΣΥΡΙΖΑ επί δύο χρόνια και με τα οποία δίδεται η δυνατότητα στους Έλληνεςπαραγωγούς να αντλήσουν κεφάλαια από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποίαθα κατευθυνθούν στην εκμηχάνιση των γεωργικών εκμεταλλεύσεών τους.

Από το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται ναωφεληθούν 2 στους 3 αγρότες που έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα.

Υπενθυμίζεταιπαράλληλα ότι ο κ. Βορίδης προχώρησε στην ενεργοποίηση δύο ιδιαιτέρωςσημαντικών χρηματοδοτικών εργαλείων, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή τράπεζαΕπενδύσεων και το Ευρωπαϊκό ταμείο Επενδύσεων, για την ενίσχυση και τονεκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα.

Οι παραπάνω κινήσεις του Υπουργού εξασφαλίζουν στους Έλληνες παραγωγούς συνολικό ποσό ύψους 1,2 δισ. ευρώ το οποίο τους επιτρέπει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός προοδευτικού και βιώσιμου μετασχηματισμού της ελληνικής γεωργίας.

“Πιστεύουμε ότι η πραγματικά εντυπωσιακή συμμετοχή εκθετών στη φετινή Agrotica φανερώνει ότι ο παραγωγικός κόσμος της χώρας ανταποκρίνεται δυναμικά στο κάλεσμά μας για επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας”, επισημαίνει σε σχετική δήλωσή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

The post Για επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας μιλά ο Βορίδης ενόψει Agrotica appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα