Ένας κρεοπώλης εκπαιδεύει φοιτητές ΤΕΙ

Την ευκαιρία να μπουν οι ίδιοι στηνπράξη της κρεοδημιουργίας είχαν την Πέμπτη 10/1, σαράντα φοιτητές καιφοιτήτριες του ΤΕΙ Καλαμάτας, που σπουδάζουν στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.


Και σε ρόλο εκπαιδευτή ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Μεσσηνίας

Τεταρτοετείς όλοι στις σπουδές τους,συνεργάστηκαν με τον πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Μεσσηνίας Δημήτρη Γαλανάκηκαι χωρισμένοι σε δύο τμήματα έπρεπε να παρασκευάσουν λουκάνικα από χοιρινό

καικοτόπουλο. Τους δόθηκαν τα υλικά, κρέας και μπαχαρικά, αναλογίες για 10 κιλάκρέας ανά είδος, και οι ίδιοι παρασκεύασαν, υπό την καθοδήγηση του κ. Γαλανάκη,τα λουκάνικα τα οποία στο τέλος βέβαια τα δοκίμασαν, καθώς είναι πολύ σημαντικόνα γεύεσαι τον καρπό των κόπων σου, όπως λένε.

Σημειώνεταιότι όλα τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έκαναν πολλές ερωτήσεις, όμως μεγαλύτερηκαι πιο ενεργή συμμετοχή επέδειξαν για άλλη μια φορά οι φοιτήτριες.

Το συγκεκριμένοεργαστήριο πραγματοποιείται για πέντε χρόνια, πάντα σε τεταρτοετείς φοιτητές σεσυνεργασία του ΤΕΙ με τον πρόεδρο των κρεοπωλών Μεσσηνίας, ενώ φέτος βοήθησεκαι ο πρωτοετής φοιτητής Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Καλαμάτας, Μιχάλης Τικέλλης,γιος του κρεοπώλη Στέφανου Τικέλλη, που είναι και ταμίας του σωματείουκρεοπωλών Αθήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα