Έκτακτες ρυθμίσεις για ασφαλιστική ενημερότητα αγροτών και αλλοδαπούς εργάτες γης

Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤ συμπεριελήφθησαν σε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στο πλαίσιο της προσπάθειας να επιλυθούν ζητήματα που προκύπτουν στην αγροτική οικονομία εξαιτίας των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως ενημερώνει τοΥΠΑΑΤ:

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στη συγκεκριμένηΠΝΠ, επιλύεται εκτάκτως το ζήτημα που είχε ανακύψει εξαιτίας των περιορισμώνπου εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας

του κορωνοϊού, καθώς δεναπαιτείται εφεξής και έως τις 30 Ιουνίου 2020 από τους κατ’ επάγγελμα αγρότες ηπροσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας για σύναψη ή ανανέωση συμβάσεων δανείων,πιστώσεων, χρηματοδοτήσεων και εκταμιεύσεων από τράπεζες και λοιπά πιστωτικάιδρύματα μέχρι του ποσού των 25.000 έναντι του ορίου των 6.000 ευρώ που ίσχυεμέχρι σήμερα.

Η διάταξη αυτή παρέχει στουςεπαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους πρόσβαση σε ρευστότητα προκειμένου νακαλύψουν τις καλλιεργητικές και κτηνοτροφικές ανάγκες τους ώστε να συνεχίσουναπρόσκοπτα την αγροτοκτηνοτροφική δραστηριότητα της χώρας, χωρίς να εξαρτάται ηπαροχή αυτή από την εκπλήρωση των ασφαλιστικών υποχρεώσεών τους.

Με άλλη διάταξη της ίδιας ΠΝΠ επιλύεται,σε συνεννόηση με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το θέμα πολιτών τρίτωνχωρών που δύνανται να απασχοληθούν αποκλειστικά ως εργάτες γης καθώς παρατείνεταιπροσωρινά και για διάστημα έξι μηνών από την ημερομηνία λήξης της η ισχύς τωναδειών εργασίας τους που έχουν ήδη εκδοθεί.

Παράλληλα, θεσπίζεται απολύτως έκτακτηδιαδικασία έκδοσης νέων αδειών εργασίας με τρίμηνη διάρκεια αλλά για μία μόνοφορά, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι προσωρινά αδειοδοτούμενοι εποχικοίεργάτες θα απασχολούνται για τουλάχιστον 20 ημέρες αποκλειστικά για την κάλυψηαναγκών των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Η συγκεκριμένη έκτακτη ρύθμιση κρίθηκε επιβεβλημένη εξαιτίας αφενός των μέτρων περιορισμού μετακινήσεων που εφαρμόζονται, αφετέρου της αδυναμίας των αρμόδιων Αρχών να δεχθούν σχετικά αιτήματα και αποσκοπεί στην κάλυψη των αυξημένων καλλιεργητικών αναγκών τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Με τις παραπάνω διατάξεις διασφαλίζεται η απρόσκοπτη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας και της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής γεωργίας.

The post Έκτακτες ρυθμίσεις για ασφαλιστική ενημερότητα αγροτών και αλλοδαπούς εργάτες γης appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα