ΕΦΧΕ: Η πανδημία αναδεικνύει την ανάγκη μιας σχετικής αυτάρκειας στην εθνική παραγωγή

18:00 8/4/2020 - Πηγή: meatnews

Την έκκληση στον Έλληνα καταναλωτή ν’ αντιληφθεί την ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας και να προμηθεύεται προϊόντα που είναι 100% ελληνικά και το αναγράφουν στη συσκευασία τους, απευθύνει η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας (ΕΦΧΕ).

Ξεκινώντας από την κρίση του κορωνοϊού που περνά οτόπος, η ΕΦΧΕ εξαίρει τη συνεισφορά των υγειονομικών, αλλά και όσων αυτές τις κρίσιμεςώρες μάχονται καθημερινά για τον απρόσκοπτο εφοδιασμό με φρέσκα και ποιοτικάπροϊόντα. Καταλήγει δε στην εκτίμηση ότι η πανδημία

αναδεικνύει την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας σχετικήςαυτάρκειας στην εθνική παραγωγή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΦΧΕ:

Στιςδύσκολες ημέρες, που ζούμε, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους συμπατριώτες μαςότι, εκτός απ’ αυτούς, που μάχονται ηρωικά τον αόρατο εχθρό του κορωνοϊού στηνπρώτη γραμμή (γιατροί, νοσηλευτές, κ.α.), υπάρχουν κι εφεδρείες στα μετόπισθεν,που μάχονται σε καθημερινή βάση, αφού η φύση της δουλειάς τους το επιτάσσει,ώστε να επιτελείται απρόσκοπτα ο εφοδιασμός του κόσμου με φρέσκα και ποιοτικάπροϊόντα.

Μεταξύαυτών κι οι Έλληνες κτηνοτρόφοι, οι οποίοι σε δωδεκάωρη τουλάχιστον βάση, όλεςτις ημέρες της εβδομάδας, είναι στις εκμεταλλεύσεις τους κι αγωνίζονται για τηνεπιβίωση της επιχείρησής τους και τη διασφάλιση της συνέχειας στη διάθεσηφρέσκου γάλακτος, κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων στην ελληνική αγορά.

Οιαντιξοότητες της εποχής καθιστούν την προσπάθειά μας όλο και πιο δυσχερή λόγωτης κατακόρυφης ανόδου στις τιμές των πρώτων υλών, που χρησιμοποιούμε (π.χ.σόγια), την ίδια ώρα μάλιστα, που κάποιες γαλακτοβιομηχανίες, προχωρούν σεπεραιτέρω μειώσεις της τιμής των παραγωγών, παρά την παρατηρούμενη αύξηση τηςεσωτερικής κατανάλωσης!

Ηπολιτεία, η οποία επί σειρά ετών δεν πήρε τις αποφάσεις που έπρεπε για τηνανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, έρχεται αντιμέτωπη με τον ωμό ρεαλισμό τουαπρόβλεπτου οικονομικού αντίκτυπου, που έπεται. Η πολυεπίπεδη κρίση, πουακολουθεί τον νέο κορωνοϊό, καταδεικνύει με τον πιο βίαιο τρόπο, τηναναγκαιότητα ύπαρξης μιας σχετικής αυτάρκειας στην εθνική παραγωγή.

Ανόχι για τους αυτονόητους λόγους, που προτάσσει το συμφέρον της εθνικήςοικονομίας, τουλάχιστον στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδιασμού μετριασμούφαινομένων ελλείψεων, κερδοσκοπίας και διαταραχών στην επισιτιστική ασφάλειατου Έλληνα πολίτη.

Μεαίσθημα σεβασμού υποκλινόμαστε στο ηρωικό υγειονομικό προσωπικό της χώρας, αλλάδεν παραβλέπουμε να χειροκροτήσουμε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, που είτεσυνεχίζει να εργάζεται είτε τηρώντας στάση υπεύθυνης απομόνωσης, προστατεύειέμπρακτα το δημόσιο συμφέρον. Στους δύσκολους αυτούς καιρούς για όλους μας, απευθύνουμεέκκληση στον Έλληνα καταναλωτή ν’ αντιληφθεί την ανάγκη στήριξης τουπρωτογενούς τομέα της χώρας μας και να προμηθεύεται προϊόντα, που είναι 100%ελληνικά και το αναγράφουν στην συσκευασία τους.

ΟιΈλληνες κτηνοτρόφοι δίνουμε σιωπηλά τη δική μας μάχη μαζί με όλους εσάς. Στηρίξτε μας, για να μπορούμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμετην ελληνική κοινωνία.

The post ΕΦΧΕ: Η πανδημία αναδεικνύει την ανάγκη μιας σχετικής αυτάρκειας στην εθνική παραγωγή appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα