Διαδικτυακή συζήτηση για τα νιτρικά-νιτρώδη στα προϊόντα κρέατος, διοργανώνει ο ΣΕΒΕΚ

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ), η Συμβουλευτική του Επιτροπή Τεχνικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΕΤΕ) και το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος (ΙΠΚ), διοργανώνουν ανοιχτή τηλεδιάσκεψη – webcast την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 4.00 μ.μ., με θέμα: «ΝΙΤΡΙΚΑ-ΝΙΤΡΩΔΗ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ. ΤΑ ΑΣΦΑΛΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΑ».

Η διαδικτυακή αυτή συζήτηση-ανταλλαγήαπόψεων, θα περιλαμβάνει μία σύντομη επιστημονική παρουσίαση αναφορικά με τηχρήση των νιτρικών - νιτρωδών στην ασφάλεια και στα τεχνολογικά χαρακτηριστικάτου κρέατος και των προϊόντων του και παράλληλα αναφορά στις αλλαγές

πουεξετάζει η Κομισιόν με την σχεδιαζόμενη τροποποίηση των επιπέδων χρήσηςνιτρικών/νιτρωδών που βρίσκει εφαρμογή κυρίως σε προϊόντα με βάση το κρέας.

Βασικός εισηγητής είναι ο Δρ ΠαναγιώτηςΝ. Σκανδάμης, Καθηγητής Υγιεινής & Ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων τουΓεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Μέλος του panel Βιολογικών Κινδύνωντης Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Παρέμβαση για την ισχύουσα νομοθεσία θακάνει ο Πάνος Κατοίκος, Κτηνίατρος, M.Sc. εκδότης «ΚτηνιατρικήςΝομοθεσίας».

Ο συντονισμός θα γίνει από τον Πρόεδρο του ΙΠΚ, τ. Καθηγ. Κτηνιατρικής, Απόστολο Ράντσιο.

Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν και από όλους τους αρμόδιους ελεγκτικούς κρατικούς φορείς, καθώς και από λοιπούς επιστήμονες και τεχνοκράτες του ΙΠΚ και της ΣΕΤΕ.

Για τους ενδιαφερόμενους, η τηλεδιάσκεψη θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom.us στο λινκ https://us02web.zoom.us/j/84167806402?pwd=S2lmVWNNc01ubGwrdWxnd2swUjZnQT09. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο e-mail [email protected] έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και ώρα 4.00 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 2103253237.

The post Διαδικτυακή συζήτηση για τα νιτρικά-νιτρώδη στα προϊόντα κρέατος, διοργανώνει ο ΣΕΒΕΚ appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα