Ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων ενίσχυσης για αιγοπροβατοτρόφους – 8/10/2020 η καταληκτική ημερομηνία

Σελειτουργία έχει τεθεί από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα υποβολήςαιτημάτων ενίσχυσης για τον τομέα της Αιγοπροβατοτροφίας.

Πρόκειταιφυσικά για την υπόθεση της οικονομικής ενίσχυσης των αιγοπροβατοτρόφων πουεπλήγησαν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού και προκειμένου αυτοίνα συνεχίσουν να ασκούν απρόσκοπτα το παραγωγικό τους έργο.

Τοσυνολικό ποσό ενίσχυσης που θα κατευθυνθεί στους πληγέντες αιγοπροβατοτρόφουςανέρχεται σε 30.155.000 ευρώ και καταληκτική ημερομηνία υποβολής

αιτήσεωνορίζεται η 8η Οκτωβρίου 2020.

Σεσχετική δήλωση του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδης επισημαίνει ότι τοΥπουργείο παρεμβαίνει για μία ακόμη φορά εμπράκτως για τη στήριξη ενός εκ τωνσημαντικότερων κλάδων του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας, όπως έχει πράξειεπανειλημμένως για κάθε πληττόμενο κλάδο της Αγροτικής Ανάπτυξης και δεσμεύεταιότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις επιπτώσεις που προκαλεί η πανδημίαπροκειμένου να παρεμβαίνει όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Επισημαίνεταιότι δικαιούχοι άμεσης επιχορήγησης μέσω κρατικής οικονομικής ενίσχυσης στοντομέα της Αιγοπροβατοτροφίας είναι όσοι παραγωγοί:

1. Διαθέτουν ζωικές εκμεταλλεύσειςμε τουλάχιστον 20 ενήλικα θηλυκά αιγοπρόβατα (άνω του έτους) και έχουν παραδώσειγάλα σε εγκεκριμένες μεταποιητικές μονάδες το έτος 2019. Οι παραδόσεις γάλακτοςεπιβεβαιώνονται από τα στοιχεία που αποστέλλονται ετησίως από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑστον ΟΠΕΚΕΠΕ ή διαθέτουν ζωικές εκμεταλλεύσεις με τουλάχιστον 20 ενήλικα θηλυκάαιγοπρόβατα (άνω του έτους) σε νησιά στα οποία λόγω ελλείψεως μεταποιητικώνμονάδων δεν ήταν δυνατή η παράδοση γάλακτος.

2. Έχουν υποβάλει ενιαία αίτησηενίσχυσης για το έτος 2019 έως και την 31-12-2019.

3. Διατήρησαν την εκμετάλλευσήτους ενεργή έως και την 31-12-2019, γεγονός το οποίο διαπιστώνεται από ταστοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κτηνιατρικής (Ο.Π.Σ.Κ.).

4. Δεν ήταν προβληματικήεπιχείρηση στην 31-12-2019, κατά την έννοια του Κανονισμού (ΕΕ) 702/2014 (άρθρο2, σημείο 14).

5. Δεν εξακολουθούν να έχουν στηδιάθεσή τους ενίσχυση που έχει κριθεί παράνομη και ασυμβίβαστη, με βάσηπροηγούμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή του Δ.Ε.Ε., κατά τα οριζόμεναστην περ. 4 της υποπαρ. Β10 της παρ. Β του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013.

Η διαδικασία

Ο κάθε εν δυνάμει δικαιούχος θα πρέπει να υποβάλει την αίτησή του απευθείας στο σύστημα υποβολής της αίτησης ΕΑΕ 2019 μέσω της επιλογής «Χρήση εφαρμογής» στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ εφόσον διαθέτει προσωπικούς κωδικούς από παλαιότερο έτος (ΕΑΕ 2014-2020, υποβολή αιτήσεων για βιολογικά, νιτρορύπανση κτλ) ή μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής διεύθυνσης εφόσον προηγηθεί η εγγραφή στις εφαρμογές του ΟΠΕΚΕΠΕ (επιλογή «Αίτημα εγγραφής» στην ανωτέρω σελίδα). Μετά την είσοδο στην εφαρμογή αίτησης ΕΑΕ 2019 ο χρήστης επιλέγει από το κεντρικό μενού ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ COVID19 > Αίτηση Κρατικής Ενίσχυσης στον τομέα της Αιγοπροβατοτροφίας.

The post Ανοιχτή η πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων ενίσχυσης για αιγοπροβατοτρόφους – 8/10/2020 η καταληκτική ημερομηνία appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα