Σχέδια Βελτίωσης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα αιτήματα πληρωμής

Σε λειτουργία έχει τεθεί από την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πληρωμής για τα Σχέδια Βελτίωσης.

Οι δικαιούχοιτου υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης - δράσεις 4.1.1 και 4.1.3) μπορούν ναυποβάλουν το σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr. Προςτο παρόν το αίτημα είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι και το στάδιο του ελέγχουορθότητας ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να καταστεί διαθέσιμη ηοριστικοποίηση και υποβολή του.

ΤαΣχέδια

Βελτίωσης συνιστούν το βασικό επενδυτικό μέτρο του ΠρογράμματοςΑγροτικής Ανάπτυξης και αποτελούν το κύριο μέσο για την επίτευξη τουεκσυγχρονισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων της πατρίδας μας μέσα από τηνεκμηχάνιση της ελληνικής γεωργίας.

Όπως αναφέρεταισε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ:

«Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να παρασχεθεί η δυνατότητα ένταξης σε όσο το δυνατόν περισσότερους δικαιούχους στα Σχέδια Βελτίωσης, αυξήθηκε η δημόσια δαπάνη του μέτρου από τα 316 εκατομμύρια ευρώ στα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Επισημαίνεται ότι σε συνδυασμό και με το πρώτο στο είδος του χρηματοδοτικό ταμείο που συγκρότησε το Υπουργείο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (Ταμείο Εγγυοδοσίας Αγροτικής Ανάπτυξης) που ενεργοποιήθηκε πρόσφατα, έχει δημιουργηθεί ένας ολοκληρωμένος χρηματοδοτικός πυλώνας των Σχεδίων Βελτίωσης για την ανάταξη της αγροτικής οικονομίας της χώρας μας».

The post Σχέδια Βελτίωσης: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τα αιτήματα πληρωμής appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα