Αλ. Καχριμάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τη συρρίκνωση της κτηνοτροφίας

Ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, για τη συρρίκνωση της κτηνοτροφίας, επικαλούμενος νομοθετικές ρυθμίσεις του 2016 και 2017, οι οποίες «εάν δεν αλλάξουν δεν πρόκειται να επιτευχθεί καλύτερο αποτέλεσμα στον πρωτογενή τομέα», ενώ εξαπέλυσε νέα επίθεση σε βάρος των υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΦΥΠΕΚΑ και των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Ο κ. Καχριμάνης, μετά από

συζήτηση που είχε, πρόσφατα, με τον κ. με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την κατάσταση της ελληνικής κτηνοτροφίας, που αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων και επιβεβαιώθηκε απλώς και με τα στοιχεία του ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε, πως αν δεν αλλάξουν οι Νόμοι και αν δε συμπληρωθεί το σύστημα ελέγχου Άρτεμις 2, δεν πρόκειται να επιτευχθεί καλύτερο αποτέλεσμα στον πρωτογενή τομέα. Συγκεκριμένα, είπε:

«Νομίζω, ότι ο υπουργός το έχει καταλάβει, αλλά δεν ξέρω αν προλαβαίνει να τα περάσει όλα αυτά μέχρι να προκηρυχθούν εκλογές. Δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα και η κατάσταση θα είναι μόνιμα φθίνουσα. Όλα τα προϊόντα μπορεί να έρχονται από το εξωτερικό στην Ελλάδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί αυτά να πωλούνται ως ελληνικά. Και δεν υπάρχει από το προσωπικό των υπουργείων, η θέληση να βοηθήσουν διαχρονικά τους ανθρώπους που πραγματικά δίνουν μάχη για την επιβίωση αλλά και για την παραγωγή των προϊόντων».

Ένα από τα θέματα που συζήτησε ο περιφερειάρχης με τον κ. Γεωργαντά ήταν η εκπόνηση των χαρτών βοσκής. Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης ο Υπουργός ετοιμάζει την κατάθεση διάταξης με την οποία εντάσσονται και τα επιπλέον 9,5 εκ. στρέμματα που προκύπτουν από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κι έτσι η κάθε περιοχή θα είναι αυτάρκης. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Αυτό αλλάζει άρδην τα πράγματα γιατί δυστυχώς επί χρόνια μας έλεγαν ότι θα κάνουν χάρτες βοσκής, αλλά δεν έθεταν θέμα για τις εκτάσεις που είχαν αφαιρεθεί το 2010 (τα 9,5 εκ. στρέμματα). Αυτή είναι μια δυνατή αλλαγή, γιατί θα κατοχυρωθούν κατά ένα τρόπο, οι πραγματικοί κτηνοτρόφοι».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα