Ποιοι “θίχτηκαν” από την κηδεία του Κωνσταντίνου και τα ΜΜΕ – Άλμα μετοχών – Η ηλεκτρονική απάτη – Το bitcoin

Ζήσαμε χθες, μια Δευτέρα που κάλλιστα μπορεί να ονομαστεί ημέρα “Κωνσταντίνου, εστεμμένων, πριγκίπων, πριγκιπισσών και των συγγενών αυτών”

Υποκλίθηκε στον έκπτωτο βασιλιά η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάκουσε στα κελεύσματα της Αριστεράς η κυβέρνηση, είπαν οι δεξιόστροφοι “θύλακες” στη ΝΔ που χαμογελούσαν με το σύνθημα των φανατικών-γραφικών, “ψωμί κι ελιά και Κώτσο βασιλιά”.

Συμπέρασμα: Μια χαρά το χειρίστηκε το θέμα ο Μητσοτάκης και απόλυτα αξιοπρεπώς συμπεριφέρθηκε η οικογένεια του Κωνσταντίνου

Αρέσει δεν αρέσει, αυτή είναι η αλήθεια. 

Όσο για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ως συνήθως, το παρατράβηξαν το σχοινί. Κακώς όμως κατηγορούνται. Εδώ και πολλά χρόνια, ακολουθούν πιστά τα νούμερα της τηλεθέασης που χτυπάει κόκκινο όταν μεταδίδονται θλιβερά γεγονότα, οικογενειακές τραγωδίες, κηδείες επώνυμων και ανώνυμων. Τέτοιος λαός είμαστε, αυτό θέλουμε, αυτό και μας σερβίρουν. 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ 1: Αυτοί που πήγανε να “φάνε” τον Φλώρο μήπως εξυπηρέτησαν  και τίποτα …κορυφαίους πρώην φίλους-χρηματοδότες τους, στην προσπάθειά τους να ξαναπιάσουν καλή επαφή; Εκλογές έρχονται.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ 2: Κλάμα από πρώην Χρυσαυγίτικες πλευρές, για τη νομοθετική ρύθμιση που θα πάει στη Βουλή, με την οποία δεν θα έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος στις εκλογές εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα που δικαστικά αποδείχθηκε πως συμμετείχαν σε αυτές. Μεταξύ αυτών και ο …εξαίρετος νέος, Ηλίας Κασιδιάρης. Συλλυπητήρια.

Χρηματιστήριο: Ανοιχτός ο δρόμος για τις 1000 μονάδες. Να είναι η επενδυτική βαθμίδα; Να είναι οι εκθέσεις των Οίκων;  διερωτώνται πολλοί. Είναι και αυτά. Το βασικότερο όμως είναι ότι οι ελληνικές μετοχές, αυτές οι 20-30 που αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς, ήταν εδώ και πολύ καιρό σαφέστατα υποτιμημένες σε σχέση με αντίστοιχες του εξωτερικού.

Παρεμπιπτόντως, στις 9 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί το ποιες ελληνικές μετοχές θα ενταχθούν στον δείκτη MSCI Greece, στον οποίο, ως γνωστόν, μετέχουν ήδη οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Eurobank, Alpha bank, Εθνική, Μυτιληναίος, Jumbo, ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή.

Έτοιμη η Motor Oil, ανεβάζει στροφές και η Πειραιώς. 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κάτι πρέπει να γίνει με αυτή την περίπτωση του νομοσχεδίου του Άδωνι για τις αποζημιώσεις πελατών των τραπεζών όταν πέσουν θύματα ηλεκτρονικής απάτης.

Με τα μέχρι τώρα ισχύοντα, η τράπεζα δεν αποζημιώνει τον πελάτη.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο όμως, για συναλλαγές μέχρι 1.000 ευρώ είναι υπεύθυνος ο καταναλωτής, ενώ από τα 1.000 ευρώ και πάνω αποζημιώνεται πλήρως από την τράπεζα. Αν δηλαδή κάποιος πέσει θύμα απάτης έχοντας  κάνει μεταφορά 3.000 ευρώ, θα πάρει πίσω από την τράπεζα τα 2.000 ευρώ. Κάτι παρεμφερή, πάνε να ισχύσουν και στην περίπτωση που κάποιος χάσει την κάρτα του και γίνουν με αυτήν αγορές από τον κλέφτη.

Με τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο, πάμε δηλαδή ακριβώς στην άλλη άκρη! Από τη μηδενική αποζημίωση στη πλήρη αποζημίωση. Αν ψηφιστούν αυτά, θα βάζουμε να …μας κλέβουν την κάρτα και τους κωδικούς οι φίλοι μας και θα πηγαίνουμε να παίρνουμε την αποζημίωση και να τη μοιραζόμαστε…

Το Bitcoin στα 21.180 δολάρια χθες. Για πολλές εβδομάδες έκανε συναλλαγές μεταξύ των 16.000 και των 17.000 δολαρίων. Όπως γνωρίζουμε, στο 2022, η αγορά κρυπτονομισμάτων κατέρρευσε και με την κατάρρευση του FTX, έφθασε να χάνει αθροιστικά περί το 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Για το 2023, που φάνηκε ότι μπορεί οι κεντρικές τράπεζες να μη χρειαστεί να αυξάνουν συνεχώς και επιθετικά τα επιτόκια προς αντιμετώπιση του πληθωρισμού, οι προοπτικές δείχνουν πιο αισιόδοξες. Οι ειδικοί δεν αποκλείουν τιμές μέχρι και τα 30.000 δολάρια. Ακόμα πιο αισιόδοξη εικόνα μεταδίδεται για τα επόμενα δύο χρόνια.

B&B

Keywords
Τυχαία Θέματα