690 κτηνοτρόφοι στο πρόγραμμα Διατήρησης Αυτόχθονων Φυλών

Υπεγράφη χθες 8/11 απόφαση ένταξης 690 δικαιούχων κτηνοτρόφων στη Δράση 10.1.09 «Διατήρηση Απειλούμενων Αυτόχθονων Φυλών Αγροτικών Ζώων», του ΠΑΑ 2014-2020, για την οικονομική στήριξή τους επί πέντε έτη, προκειμένου να διατηρήσουν το ζωικό κεφάλαιο απειλούμενων αυτόχθονων φυλών που κατέχουν, με συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης ύψους 34 εκατ. ευρώ.

Η Δράση αφορά όλη τη χώρα, η

διάρκειά της είναι 5 χρόνια και η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται κάθε έτος. Στόχος της Δράσης είναι η διάσωση - διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων (άλογα, βοοειδή, πρόβατα, αίγες και χοίροι).

ΚΛΙΚ στην εικόνα για μεγέθυνση

Οι φυλές αυτές είναι ελληνικές και διαβιούν άριστα προσαρμοσμένες για εκατοντάδες χρόνια στη χώρα μας, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα τοπικά γαλακτοκομικά μας προϊόντα σε σχέση με την παράδοση και την πολιτιστική μας αγροτική κληρονομιά.

Ακόμη η διατήρηση αυτών των φυλών είναι σημαντική, για τη διάσωση του γενετικού υλικού τους, με σκοπό την αξιοποίησή του για τη βελτίωση άλλων φυλών παραγωγικών ζώων. Στο πλαίσιο της Δράσης προβλέπονται ύψη οικονομικής ενίσχυσης όπως φαίνονται στον παρακείμενο πίνακα.

Εδώ συμπληρωματικός πίνακας με τις επιλέξιμες φυλές για τη Δράση 10.1.09 «Διατήρηση Απειλούμενων Αυτόχθονων Φυλών Αγροτικών Ζώων»

Keywords
Τυχαία Θέματα