Sophia-Enjoy Thinking: Εκεί που η σύγχρονη αισθητική συναντά την αρχαία ελληνική κουλτούρα

12:27 28/11/2021 - Πηγή: Bovary
Sophia-Enjoy Thinking: Εκεί που η σύγχρονη αισθητική συναντά την αρχαία ελληνική κουλτούραnkatsakioriΚυρ, 11/28/2021 - 22:00

Το Sophia-Enjoy Thinking δεν είναι ακόμη ένα design brand.

Όπως λέει και ο ίδιος του ο τίτλος, πρόκειται για ένα αυθεντικό και πρωτότυπο concept, που φέρνει τα αντικείμενα εσωτερικής διακόσμησης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος χρησιμοποιώντας έναν πολύ απλό τρόπο: το χρώμα και την ελληνική δεξιοτεχνία.

Μια

εταιρία που αντιπροσωπεύει την αρχαία ελληνική σκέψη και σοφία πάνω στην κατασκευή γλυπτών και αντικειμένων για το σπίτι. Με κύριο μέλημα την προβολή της κορυφαίας πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, καταπιάστηκε με απλά, καθημερινά κομμάτια που όλοι έχουμε ήδη στον χώρο μας, παντρεύοντας τα με την σύγχρονη pop κουλτούρα του design.

Τα αγαλματίδια-κεφαλές στα πιο φωτεινά χρώματα είναι το σήμα κατατεθέν πλέον του brand, που γεννήθηκε το 2014. Στην βάση τους είναι χαραγμένα τα πιο γνωστά ρητά αρχαίων φιλοσόφων και ανδρών που σφράγισαν την αρχαιοελληνική ιστορία και τον πολιτισμό. Στην πλούσια συλλογή τους θα βρείτε εξαιρετικά σερβίτσια, ροζέτες τοίχου, βάζα και κηροπήγια, ακόμη και μικροαντικείμενα όπως βιβλιοστάτες, σουβέρ και καδράκια.

Courtesy Sophia-Enjoy Thinking

Η δημιουργός και παράλληλα ο ενορχηστρωτής του brand, κ. Σάντρα Αλευρά, μας μιλά για την επιτυχία ενός εγχειρήματος, που κατάφερε να μπει στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Courtesy Sophia-Enjoy Thinking

Πείτε μας λίγα λόγια για την δημιουργία του Sophia-Enjoy Thinking. Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σας με το design;

Πριν από 7 χρόνια το 2014, σε μια δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά περίοδο η ανάγκη για δημιουργία, σκέψη και αισιοδοξία ήταν πολύ μεγάλη. Η αγάπη για την πολιτιστική μας κληρονομιά και η επιθυμία να το μοιραστούμε με όλο τον κόσμο οδήγησε στη δημιουργία της SOPHIA. Σήμερα, έχει καταφέρει με επιτυχία να έχει παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες, 400 καταστήματα και 37 καταστήματα μουσείων! Η ενασχόληση με το design ξεκίνησε μετά τις σπουδές από την Ιστορία της Τέχνης και Ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών, στο κομμάτι της διακόσμησης και έπειτα στην δημιουργία καταστημάτων εισάγοντας ένα καινούριο concept της διακόσμησης σπιτιού.

Στα έργα σας παντρεύετε την αρχαιοελληνική τέχνη, με στοιχεία pop κουλτούρας. Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης για να ακολουθήσετε την συγκεκριμένη αισθητική;

Το κοινό σημείο όλων των συλλογών μας αποτελεί η πολύτιμη κλασική κληρονομιά του ελληνικού πολιτισμού, με την μορφή σύγχρονων μοναδικών χειροποίητων αντικειμένων. Όλες οι συλλογές της SOPHIA οραματίσθηκαν χρησιμοποιώντας μια παλέτα ομορφιάς, συναισθημάτων και χαρακτήρα. Η ανάγκη να κάνουμε τη ζωή μας στο σπίτι καλύτερη, πιο άνετη και γαλήνια και κοιτάξαμε πίσω στο παρελθόν σε όλα εκείνα τα πράγματα που έμειναν σταθερά, όμορφα και αληθινά. Η ελληνική κληρονομιά και τα σοφά λόγια των φιλοσόφων μας ενέπνευσαν να φτιάξουμε μοναδικά αντικείμενα που θα μας βοηθούσαν να δημιουργήσουμε τον ευχάριστο ιδιωτικό μας κόσμο και να πούμε την προσωπική μας ιστορία με μια πινελιά έντονων χρωμάτων.

Courtesy Sophia-Enjoy Thinking Courtesy Sophia-Enjoy Thinking

Πάνω σε πολλά από τα έργα σας μοιράζεστε και αρχαία ρητά. Ποιο είναι το δικό σας μότο ζωής;

Τα ρητά γνωστών φιλοσόφων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας μας και εμφανίζονται σε πολλά από τα αντικείμενά μας. Στόχος μας είναι να μοιραστούμε αυτές τις αξίες και αποφθέγματα παγκοσμίως. Ένα από τα προσωπικά αγαπημένα μου αποτελεί το «Η σκέψη είναι η συζήτηση της ψυχής με τον εαυτό της» του γνωστού φιλόσοφου Πλάτωνα.

Τι είναι αυτό που απουσιάζει κατά την γνώμη σας από την ελληνική αγορά του design;

Ταλέντα στο design υπάρχουν πολλά στην Ελλάδα. Η δυσκολία βρίσκεται στην οργάνωση της δουλειάς με επαγγελματικό τρόπο έτσι ώστε να μπορέσει να ανταγωνιστεί αντίστοιχους επαγγελματίες στο εξωτερικό. Επίσης, μεγάλο και σημαντικό εμπόδιο αποτελεί η έλλειψη οικονομικών πόρων.

Courtesy Sophia-Enjoy Thinking Courtesy Sophia-Enjoy Thinking

Το Sophia-Enjoy Thinking μπορεί να το βρει κανείς ήδη στα πωλητήρια των μεγαλύτερων μουσείων, όπως το Λούβρο και το Βρετανικό Μουσείο. Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι;

Στόχος μας είναι να διαδώσουμε σε όλο τον κόσμο την φιλοσοφία και την ιστορία πίσω από το brand μας «Sophia». Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η σκέψη ήταν εκείνη που μας έφερε τον πολιτισμό. Η σκέψη είναι οδηγός στη ζωή μας. Μόνο μέσα από τη σκέψη μπορεί να αλλάξεις ο ίδιος αλλά να αλλάξεις και τον κόσμο γύρω σου. Enjoy Thinking!

Το ελληνικό brand που έδωσε «χρώμα» τα κορυφαία γλυπτά της αρχαιότητας DESIGN Sophia Enjoy Thinking design αρχαία Ελλάδα DESIGN SOPHIA-ENJOY THINKING DESIGN GREEK BRANDS ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΤΣΑΚΙΩΡΗ Τρί, 11/02/2021 - 13:28 nkatsakiori Image Caption Courtesy Sophia-Enjoy Thinking
Keywords
Τυχαία Θέματα