Ο Εσπερινός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καλαμάτα

22:41 20/5/2024 - Πηγή: dogma

Επίκεντρο του εορτασμού ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της συνοικίας των Καλυβίων και ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην ανατολική πλευρά της πόλης, ο καλούμενος «Των Εμπόρων» αφού αποτελεί κτήμα του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό της συνοικίας των Καλυβίων χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαμάτας Αρχιμ. Χριστοφόρο Νταμάτη και πλήθος κληρικών

της πόλης της Καλαμάτας.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αλέξιος Αρώνης, αναφερόμενος στα πρόσωπα των τιμωμένων Αγίων. Στον Ιερό Ναό των «Εμπόρων» προέστη του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος προ του πέρατος της Ακολουθίας κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως την παράκληση του Προφήτου Δαβίδ με τον στίχο των Ψαλμών «Γνώρισόν με Κύριε οδόν εν ή πορεύσομαι» την επιστήριξε ο Κύριος μέσα από το σημείο που είδε ο Μέγας Κωνσταντίνος στον ουρανό, δηλαδή το «Εν τούτω Νίκα», θέλοντας έτσι να δείξει ο Θεός στον άνθρωπο ότι η οδός του Χριστιανού είναι μια οδός που πρέπει να έχει ως πυξίδα τον Σταυρό.

Με αυτόν ως οδοδείκτη πορεύθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος και καλεί όλους μας ως συνοδοιπόρους του. Τέλος ανέφερε ότι την οδό του Χριστού και τον Σταυρό ως πυξίδα μας τα διδάσκει πρώτα η οικογένεια, όπως δίδαξε τον Μέγα Κωνσταντίνο η μητέρα του η Αγία Ελένη. Και στους δύο πανηγυρίζοντες ναούς παρευρέθη πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι των πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχών της πόλης της Καλαμάτας και του Νομού Μεσσηνίας.

The post Ο Εσπερινός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καλαμάτα appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα