Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Έδεσσα

22:00 10/3/2020 - Πηγή: dogma

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Εδέσσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο Στρατηγός Διοικητής της 2ης ΜΚ Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας, βουλευτές και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος, ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως αναφερόμενος στην διδασκαλία της Εκκλησίας για την καθ᾿ εικόνα Θεού δημιουργία του ανθρώπου.

Κατά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Πνευματικό τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Καραγιάννη, προκειμένου να διακονεί στο σπουδαιότατο έργο της εξομολογήσεως και

της πνευματικής καθοδηγήσεως των πιστών. Αμέσως μετά την χειροθεσία έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών εικόνων εντός του ναού.

Το απόγευμα στον Ι. Ν. Αγ. Σκέπης τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και με την συμμετοχή των κληρικών της πόλεως. Κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Λουδοβίκος, Καθηγητής Δογματικής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης αναπτύσσοντας το θέμα: «Ορθοδοξία και Εκσυγχρονισμός».

The post Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Έδεσσα appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριακή, Ορθοδοξίας, Έδεσσα,kyriaki, orthodoxias, edessa