Καιρός – Αττική: Που χιονίζει – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

11:52 20/3/2022 - Πηγή: dogma

Ιδιαίτερα αισθητή είναι η κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα, καθώς εδώ και αρκετές ώρες χιονίζει ελαφρά ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως χιόνισε σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, όπως στου Ζωγράφου, στο Γκύζη, στο Γαλάτσι, και στο Ψυχικό. Στον Υμηττό τα χιόνια ήταν πυκνά, ενώ ανάλογο ήταν το σκηνικό και στα βόρεια προάστια.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, έχει διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης

η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψους του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Διονύσου από το ύψος του 414 ΣΝΕΝ στη Πεντέλη έως το ύψος του Αγίου Πέτρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παράλληλα, έχει κλείσει η Λ. Φυλής από το ύψος της Μονής Κλειστών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αντίθετα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος της Λ. Θησέως στην Εκάλη, καθώς και στην ανώνυμη οδός από το ύψος Καλοπούλα στην Καισαριανή προς Υμηττό.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Ελευσίνας-Θηβών. Ειδικότερα άρθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέως τύπου οχημάτων άνω των 3,5 τόνων καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στην Πάλαια Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών στο ρεύμα προς Θήβα από το 5ο χιλιόμετρο (Πρατήριο καυσίμων REVOIL πρώην CYCLON).

Χαμηλές θερμοκρασίες

Παγετός με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες επικράτησε το πρωί την Κυριακής 20/03 στα ορεινά και στα βόρεια ηπειρωτικά. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα χαμηλών θερμοκρασιών στη χώρα.

Όπως φαίνεται στον πίνακα που παρουσιάζει τους 8 μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, η ελάχιστη καταγράφηκε στο Σέλι και ήταν ίση με -12.8 βαθμούς Κελσίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Χ/Κ Καϊμακτσαλάν, το οποίο ως χιονοδρομικό κέντρο δεν περιλαμβάνεται στον παραπάνω πίνακα, η θερμοκρασία έφτασε τους -15.8 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: https://www.newsit.gr/

The post Καιρός – Αττική: Που χιονίζει – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καιρός – Αττική, – Ποιοι,kairos – attiki, – poioi