Η Κυριακή των Αγίων Πάντων στη Θήβα

21:50 16/6/2023 - Πηγή: dogma

Την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Πάντων και του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά, όπου υπάρχει Παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Άγιο Λουκά τον ιατρό, με ιερά λείψανα του Αγίου, καθώς και προσωπικά του αντικείμενα.

Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος κ.

Γεώργιος και συμμετείχαν πάρα πολλοί πιστοί, οι οποίοι τιμούν και ευλαβούνται τον Άγιο Λουκά.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Λεβαδέων και ο Σύλλογος Ελικωνίων για τους 14 εκτελεσθέντες στον Ελικώνα (Ζερίκι) από τους Ιταλούς το 1942 και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος παρέστη στις εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα του Διστόμου της 10ης Ιουνίου 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Διστόμου τη Θεία Λειτουργία, καθώς και ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των 218 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, πλήθους κόσμου και όλων των κατοίκων του Διστόμου. Ενώ, στη συνέχεια στο Μαυσωλείο τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων.

Επίσης, το απόγευμα της Παρασκευής 9 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον Παιδικό Σταθμό της Αρχιεπισκοπής “Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” στο Δήλεσι, όπου και παρακολούθησε τη γιορτή των μικρών παιδιών.

The post Η Κυριακή των Αγίων Πάντων στη Θήβα appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα