Εκατόν ενενήντα χρόνια λειτουργίας του ναού στο Μπρατσιγκόβο

21:27 27/6/2023 - Πηγή: dogma

Με την ευκαιρία της εορτής, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππούπολης Νικολάου, ο Επίσκοπος Σμόλιαν Βησσαρίων προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον ναό «Αγ. Ιωάννης ο Πρόδρομος» στην πόλη Μπρατσιγκόβο επί της αφορμή της εκκλησιαστικής εορτής και του εορτασμού των 190 χρόνων από τον αγιασμό του ναού .

Με τον επίσκοπο συλλειτούργησαν οι: Αρχιμανδρίτης Μαξίμ, ιερέας Λιουμπομίρ Τραγιάνοφ – επισκοπικός βουλευτής της πνευματικής περιφέρειας Σπηλαίων και πρόεδρος του ναού «Αγ. Ιωάννης ο Πρόδρομος», Ιερέας-Οικονομολόγος Zapryan Shikov – Γραμματέας της Πνευματικής

Περιφέρειας Smolyan, ιερείς από την Πνευματική Περιοχή των Σπηλαίων.

Τα λειτουργικά έψαλλαν οι ψαλμωδοί Petar Hristozov, Bogdan και Vazkresia Dinar.

Πριν από την έναρξη της λειτουργίας, ο Επίσκοπος Βησσαρίων χειροθέτησε τον Αλέξανδρο Τερζή από τη Μολδαβία και τον Στόιλ Ιβάνοφ από το χωριό Καπιτάν Ντιμιτρίεβο ως αναγνώστες της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί από την πόλη και τη μητρόπολη, που προσήλθαν με πίστη και αγάπη να παρακαλέσουν την προσευχητική μεσιτεία ενώπιον του Θεού του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, του Προδρόμου του Κυρίου.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν η Αντιδήμαρχος Μπρατσιγκόβο Αγγλ. Μαρία Μπατακλίεβα και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Βέσελιν Ντάμοβα.

ΟΑρχιμανδρίτης Μάξιμος έκανε ομιλία για τον Αγγελικό Βίο του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Αργότερα στον προαύλιο χώρο του ναού γιορτάστηκε βοντόσβετ. Ο Επίσκοπος Βησσαρίων ράντισε όλους τους παρευρισκόμενους με αγιασμό και προσευχήθηκε για την υγεία και την ευημερία των κατοίκων του Μπρατσιγκόβου.

The post Εκατόν ενενήντα χρόνια λειτουργίας του ναού στο Μπρατσιγκόβο appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα