Προσκύνημα δασκάλων από το Cahul της Ρουμανίας

15:56 28/6/2023 - Πηγή: dogma

Με την ευλογία του Σεβ. Βενιαμίν, Επισκόπου Νότιας Βεσσαραβίας, και με την υποστήριξη του Σεβ. Τεοφάν, Αρχιεπισκόπου Ιασίου και Μητροπολίτη Μολδαβίας και Βουκοβίνης, κατά την περίοδο 19-21 Ιουνίου 2023, ομάδα 20 δασκάλων από  Το Γυμνάσιο «Mihai Eminescu» Căușeni, με επικεφαλής τον ιερέα Adrian Iațco, τον ιερέα της ενορίας της Εκκλησίας «Acoperămăntul Maicii Domnului» στο Căușeni, επισκέφτηκε τους εκκλησιαστικούς

και πολιτιστικούς χώρους στις κομητείες του Ιασίου, του Neamța, ζητώντας βοήθεια και υποστήριξη. των αγίων και απολαμβάνοντας τη ρουμανική πνευματικότητα αυτών των ευλογημένων εδαφών.

Την πρώτη μέρα επισκέφτηκαν τον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό στο Ιάσιο, όπου οι προσκυνητές προσκύνησαν τα ιερά λείψανα της Αγίας Παρασκεύας και του Αγίου Ιεράρχη Ιωσήφ του Ελεήμονα, επισκέφτηκαν το Μητροπολιτικό Μουσείο, τη Μονή Vlădiceni, τη Μονή Cetătăuia, την Ιεραρχία της Ιεραρχίας. Μοναστήρι, Το Μοναστήρι Golia, η Εκκλησία του «St. Nicolae Domnesc», ξεναγήθηκαν με πανοραμική θέα στο Παλάτι του Πολιτισμού, επισκέφτηκαν τον Βοτανικό Κήπο και το βράδυ έκαναν στάση στο μοναστήρι Miclăușeni και στο Κάστρο Sturdza.

Την τελευταία ημέρα του προσκυνήματος το διδακτικό προσωπικό συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία και προσκύνησε στον τάφο που φιλοξενεί τα ιερά λείψανα του ευσεβούς Βοεβόδα Στεφάνου του Μεγάλου και Αγίου, επισκέφθηκαν το κελί του Αγίου Δανιήλ του Ερημίτη, τη Μονή Sihăstria Putnei. , τη Μονή της Μολδαβίας και της Μονής Σουτσεβίτσα, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον Καθεδρικό Ναό του Αρχιεπισκόπου στη Σουτσεάβα, όπου προσκύνησαν τα ιερά λείψανα του Αγίου Μάρτυρος Ιωάννη του Νέου, που μαρτύρησε στη Λευκή Ακρόπολη, ο οποίος είναι και προστάτης της Μητρόπολης. Νότια Βεσσαραβία.

The post Προσκύνημα δασκάλων από το Cahul της Ρουμανίας appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προσκύνημα, Cahul, Ρουμανίας,proskynima, Cahul, roumanias