Τώρα αρχίζει το (κανονικό) πρωτάθλημα

22:24 2/2/2018 - Πηγή: iApopsi

Στην εποχή του «εξυγιαντικού… κινήματος» (και όχι απλής «εξυγίανσης») του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπό τη στιβαρή καθοδήγηση του Πορτογάλου «επιτετραμμένου» αρχιδιαιτητή Βίκτορ –«ματσωμένος γάτος»– Περέιρα και την αυστηρή παρατήρηση του προέδρου της ΕΠΟ Ευάγγελου (Βαγγέλη, για τους φίλους) Γραμμένου, το πρωτάθλημα της Super League πορεύτηκε μέχρι τώρα με διαιτητικό δόγμα… Ντόναλντ Τραμπ! «Πρώτα οι μεγάλοι», κατά το «πρώτα η Αμερική». Όλοι

τους πήραν μέχρι τώρα τα «σποράκια» τους, άλλος και την… κολοκύθα ολόκληρη. Πάντως, όλοι πήραν, ακόμα και ο… Ολυμπιακός κάτι «σπορίδια», για να μην καταφέρεται εναντίον του «Μπολιβάρ της Θεσσαλονίκης», ότι στη «νέα τάξη πραγμάτων» θα βασιλεύει η ισονομία και άλλα τέτοια ρομαντικά που ειπώθηκαν. Τα ψέματα, ωστόσο, τελείωσαν.

Τιθα γίνει από τώρα και στο εξής, αρχής γενομένης από το αυριανό ντέρμπι του Φαλήρου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ; Και τι, όταν θα παίξουν ΠΑΟΚΟλυμπιακός και ΠΑΟΚ – ΑΕΚ; «Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες», λέει ένα άλλο δόγμα, ελληνικό.Η «εξυγίανση», με την αλλαγή «κυβέρνησης» στην ΕΠΟ, πληρώθηκε αρκετά χρήματα, κάποιοι μίλησαν για συνολικά 6 εκατ. ευρώ. Βασική αρχή κάθε επένδυσης είναι πρωτίστως η περιφρούρησή της και, κατά δεύτερον, η υπεραξία. Όσον αφορά στην περιφρούρηση, αυτή υπηρετείται από «εργαλεία – μολυβένια στρατιωτάκια» (γενικά μιλάμε, έτσι;) που εκτός από τα συμφέροντα του «επενδυτή», υπερασπίζονται και τις… περίπου 10.000 ευρώ τον μήνα. Δεν είναι και λίγα.

Όσο αφορά στην υπεραξία, η ανταποδοτικότητα είναι ο τίτλος και μόνο. Αλλιώς, «πάπαλα» η «επένδυση». Κι όχι μόνο αυτή. Είναι και η σιγουριά που καλλιεργήθηκε στον λαό του ΠΑΟΚ και μέσω του Τύπου, ότι το πρωτάθλημα εφέτος θα πάει στη Θεσσαλονίκη. Αν αυτό, τελικά, συμβεί, τότε η χειραγώγηση ενός ολόκληρου λαού θα είναι πιο εύκολη υπόθεση, όταν, μάλιστα, θα πλησιάζουν βουλευτικές εκλογές. Αν, όμως, όχι, τότε ουδείς θα μπορεί να ελέγξει τις αντιδράσεις ενός πλανεμένου λαού. Κι όταν ένας ηγέτης υπόσχεται και δεν τηρεί τις δεσμεύσεις του, τότε αυτόματα ξεπέφτει στα μάτια των «υπηκόων» του. Και ο Σαββίδης θα βρεθεί σε πολύ άσχημη θέση να έχει πρωτοστατήσει στην «εξυγίανση», να θεωρείται φίλος της κυβέρνησης ανοικτά και με δηλώσεις του και ο ΠΑΟΚ να μην καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα. Κι επειδή είναι εκπαιδευμένος στον έλεγχο των μαζών στην πρώην Σοβιετική Ένωση, ξέρει πως μία τέτοια αποτυχία δεν μαζεύεται.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, στην Αθήνα παρόμοια βεβαιότητα έχουν και οι οπαδοί της ΑΕΚ, ότι το πρωτάθλημα θα είναι δικό τους. Το είπε, μάλιστα, ο ίδιος ο Μελισσανίδης σε μια συνάντηση με τις «κεφαλές» των οργανωμένων. Και ο Μελισσανίδης, χρόνια ολόκληρα «παίκτης» του ελληνικού ποδοσφαίρου, κι αυτός έχει τις φοβίες μην εκτεθεί στον λαό της ΑΕΚ, τη στιγμή, πάντως, που η «Αγιά Σοφιά» χτίζεται. Εν κατακλείδι, ούτε ψύλλος στον κόρφο του Ευάγγελου (Βαγγέλη για τους φίλους) Γραμμένου.

Ο ΠΑΟΚ πήρε κεφάλι στη βαθμολογία, ο Ολυμπιακός ακολουθεί στον έναν βαθμό και η ΑΕΚ είναι έναν πίσω του, όπως βλέπετε στη βαθμολογία, κι όπως όλα δείχνουν, ο τίτλος θα κριθεί στα ντέρμπι. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Αν ο Ολυμπιακός χάσει από την ΑΕΚ, το πιο πιθανό είναι να χάσει και τον τίτλο, έστω κι αν είναι νωρίς, ακόμα. Διότι, μετά το ντέρμπι, θα πάει να παίξει με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και αφού μεσολαβήσει εντός έδρας ματς με τον Πανιώνιο, μετά θα πάει να παίξει στο «κάστρο της εξυγίανσης», την Τούμπα.

Η ΑΕΚ υπολείπεται δύο βαθμών του ΠΑΟΚ. Αν χάσει, ξεμακραίνει, γιατί κι αυτή έχει να παίξει με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, κι αυτή έχει να πάει στην Τούμπα. Στόχος της είναι όταν θα πάει στη Θεσσαλονίκη, να είναι πάνω από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία. Θα ρωτήσετε, έχει κανένα λόγο ν’ ανησυχεί η ΑΕΚ που πρωτοστάτησε στην «εξυγίανση» μαζί με τον ΠΑΟΚ; Θ’ απαντήσουμε, όσο δεν ανησυχούσε και στον περσινό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στον Βόλο, όπου έχασε με γκολ οφ σάιντ κι ο Μελισσανίδης χαρακτήρισε «στημένο» τον βοηθό Καλφόγλου… Και αν ρωτήσετε από πότε έχουν να μιλήσουν μεταξύ τους Σαββίδης και Μελισσανίδης, θα σας πούμε από το ραντεβού στα… τσιπουράδικα του Βόλου, πριν από τον τελικό του Κυπέλλου. Περιττό να ρωτήσετε, βέβαια, αν ο Μελισσανίδης θα πάει στην Τούμπα. Δενπρόκειται. Άλλωστε, ποια «συμμαχία» άντεξε στον χρόνο και στα… λεφτά, για ν’ αντέξει κι αυτή. Σ’ εκείνο το ντέρμπι πιθανότητα θα κριθεί ένα ολόκληρο πρωτάθλημα, οπότε ποιες «συμμαχίες» και ποιες «φιλίες» να σταθούν…

Θ’ αναρωτηθείτε, και γιατί στα ντέρμπι, όταν οι υποψήφιοι πρωταθλητές είναι υποχρεωμένοι να παίξουν σε «σκληρές» έδρες της επαρχίας; Διότι η ιστορία έχει δείξει ότι στην τελική ευθεία κάθε πρωταθλήματος, οι «μικροί» είναι ανήμποροι ν’ αντισταθούν, επειδή οι «μεγάλοι» έχουν καλύτερη ομάδα, φυσικά…Ούτε, φυσικά, παίζουν κάποιο ρόλο οι «διαπροσωπικές σχέσεις», αυτές είναι πρακτικές άλλων εποχών και όχι του «εξυγιαντικού κινήματος» που σαρώνει σε ηθική απ’ άκρη σ’ άκρη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ευδοκιμεί, πια, στο ελληνικό ποδόσφαιρο η λογική «προσδεθείτε και μπορείτε να καπνίζετε»,για να κάνουμε και λίγο χιούμορ.

Και ο Ολυμπιακός; Τι θα κάνει ο Ολυμπιακός στη «νέα τάξη πραγμάτων»; Ο Ολυμπιακός περιμένει τον Θόδωρο Θεοδωρίδη να θυμηθεί το παρελθόν του αλλά και να πετάξει το… «σκουριασμένο τηλέφωνο». Ναι, υπάρχει και «σκουριασμένο» τηλέφωνο στις συνομιλίες του Θεόδωρου –γενικό κουμάντο της UEFΑ– με τους «επιτετραμμένους» τοποτηρητές των Αθηνών. Άλλα λέει από την Ελβετία όπου βρίσκεται και άλλα… καταλαβαίνουν στην ΕΠΟ. Γι’ αυτό έστειλε και τον Λάκοβιτς, έναν διαπρεπή Ευρωπαίο παράγοντα, ειδικό επί «εξυγιαντικών θεμάτων», καταπληκτικό «ντελιβερά», για να τρίξει τα δόντια στους Μαλτέζους και τους άλλους Πορτογάλους και Αλβανοϊσπανούς που διαφεντεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε ποιον, όμως, απευθύνθηκε ο «deliveryboy», Λάκοβιτς; Θεσμικά, έπρεπε στον πρόεδρο Γραμμένο. Την «καλησπέρα», τυπικά, την είπε, πάντως, αυτό είναι σίγουρο. Άλλωστε, μέχρι τώρα ο Γραμμένος, ως ευγενής άνθρωπος που είναι, πάντα καλημερίζει και καλησπερίζει. Μετά, ο Λάκοβιτς πήγε κατ’ ευθείαν στον Αλέξη (όχι τον Τσίπρα) για το ουσιαστικό μέρος της κουβέντας. Στόχος, λέει ο «Λάκο» (για τους φίλους του η προσφώνηση), είναι να έρθουν δύο ακόμα, ξένοι, για ν’ αντικαταστήσουν τους Τριτσώνη και Κουκουλάκη. Μάλιστα, ήδη τα «σπαθόλουρα» του Θόδωρου –Χούμπελ & ΣΙΑ– έκαναν και γραπτή πρόταση για δύο αλλοδαπούς και την ενεχείρισαν –τι ειρωνεία– στο γραφείο του Ευάγγελου (για τους φίλους Βαγγέλη) Γραμμένου.

Να έρθουν! Το θέμα είναι πως κι αν έρθουν, για καφέ με ποιον θα βγουν; Με τον Αλέξη ή τον Γραμμένο, κι όχι με τον Βρύζα…

Ό,τι ωστόσο και να γίνεται στο παρασκήνιο, η ουσία του πράγματος είναι πως το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει… κανονικά. Και καλό θα είναι ο Μπουλμέτης να πιάσει καμία γωνία και να κρατάει σημειώσεις και να γυρίσει το «2018», όπως έκανε το «1968» με την μπασκετική ΑΕΚ. Θα είναι μια φοβερή ταινία που θα σπάσει τα ταμεία…

Το πρόγραμμα

ΠΑΟΚ

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ – ΑΕΛ

Λαμία – ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Αστέρας Τριπ. – ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος

ΠΑΟΚ – Ξάνθη

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ – Πλατανιάς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Ατρόμητος – Ολυμπιακός

Ολυμπιακός – Πανιώνιος

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Πλατανιάς – Ολυμπιακός

Λεβαδειακός- Ολυμπιακός

Ολυμπιακός – Κέρκυρα

Απόλλων Σμ.- Ολυμπιακός

Ολυμπιακός -Παναιτωλικός

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός

ΑΕΚ

Ολυμπιακός – ΑΕΚ

ΑΕΚ – Αστέρας Τριπ.

ΑΕΚ – Ξάνθη

Ατρόμητος – ΑΕΚ

ΑΕΚ – Πανιώνιος

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Πλατανιάς – ΑΕΚ

ΑΕΚ -Λεβαδειακός

Κέρκυρα – ΑΕΚ

Απόλλων Σμ. – ΑΕΚ

25 Φεβρουαρίου ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

11 Μαρτίου, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα