Κραυγές από τις μισές ομάδες του πρωταθλήματος

22:06 2/2/2018 - Πηγή: iApopsi

Τις τελευταίες αγωνιστικές η διαιτησία έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή στις αναμετρήσεις πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός ζητά ξένους διαιτητές στα ντέρμπι, αίτημα που ούτε καν…. εξετάζεται, ενώ οι δυνάμεις που ήλθαν από το εξωτερικό και αλωνίζουν, δηλώνουν μονίμως ικανοποιημένες για την πορεία της διαιτησίας.

Για μια ακόμη φορά μάλιστα βρέθηκε στην Αθήνα ο επιτετραμμένος της FIFA και επικεφαλής

των Εθνικών Ομοσπονδιών, Μπιόρν Βασάλο, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, και την ΚΕΔ (Περέιρα, Τριτσώνη, Κουκουλάκη και Καλύβα).

Ο Βασάλο εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Και πώς αλλιώς να έκανε, όταν οι επιλογές των προσώπων που στελεχώνουν την ΚΕΔ ανήκουν στη FIFA, η οποία έχει την ελληνική διαιτησία υπό την εποπτεία της…

Είναι προφανές ότι εκεί στην Ελβετία έχουν βουλώσει τ’ αυτιά τους στις κραυγές των ομάδων για τα όσα συμβαίνουν στον ευαίσθητο χώρο της διαιτησίας. Μόνο στα ματς της τελευταίας αγωνιστικής είχαμε φωνές από τη… μισή Super League. Μάλιστα, πέραν των μεγάλων που κονταροχτυπιούνται, ανακοινώσεις για τη διαιτησία βγήκαν από Πανιώνιο, Απόλλωνα Σμύρνης και ΑΕΛ.

Πολλή φασαρία έγινε για το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο ΠΑΟΚ στο 87΄ της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και πήρε τους τρεις βαθμούς. Όχι γιατί μετά την εκτέλεση κόρνερ ο Μιχάι δεν κρατάει παρατεταμένα τον Βαρέλα και δεν τον αφήνει να πάρει θέση στην περιοχή, αλλά γιατί όπως γράφτηκε σε ανάλογη περίπτωση της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης, η Ένωση σε αντίστοιχα γκρεμίσματα του Λαμπρόπουλου έπρεπε να κερδίσει δύο βολές και να πάρει την μπάλα δική της….

Αν ο ΠΑΟΚ πάρει το πρωτάθλημα στηριζόμενος στις συγκεκριμένες φάσεις, τότε η ΑΕΚ δεν θα έχει κάθε λόγο να φωνάζει; Τι θ’ απολογηθεί ο κάθε Βασάλο τότε; Βέβαια η Ένωση σε άλλο ματς (κόντρα στην Ξάνθη) είχε ισοφαρίσει 1-1 στο 88΄ με τον Όγκνιεν Βράνιες, να σκοράρει από θέση οφσάιντ κι ενώ έπαιζε από το 56′ με παίκτη παραπάνω, και από το 73′ με δύο παραπάνω….

Αντίστοιχα στο ματς του Ολυμπιακού με τον Αστέρα στην Τρίπολη, στο 45’ ο Ζαχαριάδης έκανε… έκπτωση και δεν απέβαλε τον Φιγκέιρας για κλωτσιά στον Κυριακόπουλο. Με 10 παίκτες ο Ολυμπιακός στη δύσκολη έδρα της Αρκαδίας τι θα έκανε; Ουδείς μπορεί να προδικάσει και οι φωνές του Αστέρα δικαιολογημένες.

Ο Παναθηναϊκός έφυγε με την ισοπαλία από τη Ριζούπολη, αλλά στο 89΄ έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα για χέρι του Ινσούα. Η φάση είναι καθαρή, με τον βοηθό να φέρει επίσης ευθύνη για το λάθος.

Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι κατέθεσε επίσημο αίτημα προς την ΚΕΔ για ακρόαση καθώς θέλει να εκφράσει τον προβληματισμό της για την αντιμετώπιση που τυγχάνει από τη διαιτησία.

Αντίστοιχου περιεχομένου ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανιώνιος για την διαιτησία του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Νέα Σμύρνη: «Κύριοι της διαιτησίας κουραστήκαμε να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Κάθε αγωνιστική είτε εντός είτε εκτός έδρας έχουμε την ίδια αντιμετώπιση από τους διαιτητές. Από τα τελευταία παιχνίδια της περσινής περιόδου είχαμε πάρει τα μηνύματα. Φέτος από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος οι διαιτησίες είναι εχθρικά προσκείμενες στον Πανιώνιο. Ειδικά στα τελευταία παιχνίδια έχουμε δει να ακυρώνονται γκολ της ομάδας μας (όπως στο ματς με την Κέρκυρα) και να κόβονται επιθέσεις (όπως στο σημερινό ματς με τα Γιάννινα) με ανύπαρκτα οφσάιντ και με “χειρουργικές επεμβάσεις” και φυσικά να μην παίρνει η ομάδα μας αυτό που αξίζει εντός του γηπέδου. Εμείς ήδη έχουμε έχουμε ετοιμάσει τα DVD των αγώνων μας προκειμένου να διαπιστώσει όλη η Ελλάδα το δίκαιο των λόγων μας».

Σα να μην έφθαναν όλοι αυτοί ήλθε και η Λάρισα να «καρφώσει» τον διαιτητή του αγώνα του Περιστερίου κόντρα στον Ατρόμητο. Μόνο που επέλεξε τον δρόμο της… ειρωνείας για τον α΄ διαιτητή Μελισσανίδη του οποίου εύχεται πάντα τόσο ακριβοδίκαιες διαιτησίες και να τον καμαρώσει στο Champions League και στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ουσία είναι πως 11 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, οι φωνές για τη διαιτησία δυναμώνουν. Οι μικρομεσαίοι ποτέ δεν είχαν τύχη ν’ ακουστούν, πόσο μάλλον από τα μεγάλα αφεντικά που βρίσκονται στην Ελβετία. Οι μεγάλοι όμως κάνουν πολύ δυνατό θόρυβο. Θα τον ακούσουν, έστω όταν έρχονται εντός των τειχών οι κομισάριοι ή θα συνεχίσουν να κλείνουν τ’ αυτιά τους να λένε μπράβο και να ζήσουν αυτοί καλά με όσα εισπράττουν κι εμείς να βράσουμε στο διαιτητικό ζουμί μας;

Αγώνες υψηλού κινδύνου

Ένα μάτσο αγώνες υψηλού κινδύνου έχει μπροστά του το πρωτάθλημα και το κύπελλο. O Σιδηρόπουλος αναμφισβήτητα πήγε καλά στο πρώτο ματς κυπέλλου Ολυμπιακού-ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη». Είναι όμως τέτοια η κρισιμότητα των αγώνων εδώ που φθάσαμε, που αν γίνει κάποιο χοντρό λάθος θ’ ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και ποιος μαζεύει ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Την Κυριακή στο Φάληρο όποιος χάσει… χάνεται. Η μονομαχία Ολυμπιακού-ΑΕΚ θα είναι καταλυτικής σημασίας για την ομάδα που θ’ αποκτήσει το πάνω χέρι στην κόντρα με τον ΠΑΟΚ. Και βέβαια πολύ σημαντικά είναι τα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος στην Τούμπα του «δικέφαλου του βορρά» με τους δύο άλλους συνδιεκδικητές του πρωταθλήματος. Στο τέλος θα γίνει ταμείο για τη διαιτησία και θα κριθεί αν τελικά είναι αυτή που έκανε την απονομή στον τροπαιούχο.

Keywords
Τυχαία Θέματα