Τιμητική διάκριση, από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, για τον Γιώργο Τσούκαλη

Μία ιδιαίτερα βράβευση για τον ξεχωριστό Γιώργο Τσούκαλη από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2017.

Ο κορυφαίος Έλληνας ιδιωτικός ερευνητής, που με προσωπική εργασία και προσωπικό κόστος έχει συμβάλλει στη διάσωση περισσοτέρων από 15.000 αρχαιοτήτων, τιμήθηκε με Χρυσό Μετάλλιο Πνευματικής Αξίας Πρώτης Τάξεως τόσο για το βιβλίο του «Λαθρέμποροι Ιστορίας», όσο και για τη μακροχρόνια έρευνα και προσφορά του στη διαφύλαξη των αρχαιολογικών

θησαυρών της χώρας.

Η λαμπρή τελετή πραγματοποιήθηκε στη ΧΑΝ, με τον σύμβουλο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco Πειραιώς και Νήσων, να είναι από τους πρωτεργάτες στη μάχη κατά της αρχαιοκαπηλίας στη χώρα μας. Το «παρών» στη βράβευση ως Αριστίνδην Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, έδωσε πλήθος κόσμου, ενώ στο πλαίσιο της τελετής ο πρόεδρος της Ένωσης, Λευτέρης Τζόκας, έπλεξε το εγκώμιο του Γιώργου Τσούκαλη.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσούκαλης ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Ένωσης και τόνισε πως «ο αγώνας είναι διαρκής και ο στόχος μοναδικός, η σωτηρία των θησαυρών της χώρας μας»!

Keywords
Τυχαία Θέματα