Πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση ΓΔ αραβικών κοινοβουλίων

Στα βήματα στα οποία έχει προβεί η Βουλή, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητάς της και κατά συνέπεια, την αναβάθμιση της ποιότητας του νομοθετικού έργου, αναφέρθηκε η Γενική Διευθύντριά της Βασιλική Αναστασιάδου, η οποία εκπροσώπησε τη Βουλή στις εργασίες της πρώτης Συνάντησης Γενικών Διευθυντών αραβικών κοινοβουλίων, με τη συμμετοχή Γενικών Διευθυντών των κοινοβουλίων των χωρών

μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, οι εργασίες της συνάντησης είχαν ως κύρια θέματα συζήτησης τη βελτίωση και ενδυνάμωση της κοινοβουλευτικής διοίκησης και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών, με απώτερο στόχο την αποδοτικότερη νομοθέτηση. Κατά την ομιλία της με τίτλο: «Ο ρόλος των υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αναβάθμιση του νομοθετικού έργου», η κ. Αναστασιάδου επεξήγησε το πολιτειακό σύστημα της Κύπρου, το οποίο προνοεί σαφή διάκριση εξουσιών, με τη συνεπακόλουθη ιδιαιτερότητα η οποία δημιουργείται για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που την καθιστά ένα πολιτειακά και πολιτικά ανεξάρτητο σώμα.

Όπως ανέφερε η Γενική Διευθύντρια της Βουλής, ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του νομοθετικού σώματος αναμένεται να συμβάλει αφενός στην πιο εύρυθμη λειτουργία του Σώματος και αφετέρου στη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου νομοθετικού έργου.

Τέλος, η κ. Αναστασιάδου αναφέρθηκε στα βήματα στα οποία έχει προβεί η Βουλή των Αντιπροσώπων, τα οποία αποσκοπούν στην ανάπτυξη καλύτερων μεθόδων επικοινωνίας της με την κοινωνία των πολιτών, έτσι ώστε το νομοθετικό σώμα να είναι σε θέση να αφουγκράζεται καλύτερα τις ανησυχίες των πολιτών και, ακολούθως, να παραδίδει στους πολίτες νομοθεσίες σαφείς, κατανοητές, προσιτές και σύγχρονες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα