«Σπρώχνει» ο Μαρινάκης τη Ν.Δ.; Ο Ιβάν τι κάνει με ΣΥΡΙΖΑ;

19:55 9/1/2018 - Πηγή: iApopsi

Με καθυστέρηση αρκετών ωρών –σε αντίθεση με τα γρήγορα αντανακλαστικά που δείχνει άλλες φορές– απάντησε η κυβέρνηση στο δριμύ «κατηγορώ» που δέχθηκε χθες Δευτέρα (8/1) από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Από το βήμα του σημερινού briefing των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αντεπιτέθηκε στους ισχυρισμούς του επιχειρηματία ότι ο Ολυμπιακός και ο ίδιος «κυνηγιούνται»

από την Κυβέρνηση, λέγοντας ότι ο Β. Μαρινάκης «επιχειρεί να βάλει μπροστά τον κόσμο του Ολυμπιακού για να προστατέψει τον εαυτό του».

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να εμπλέξει στην κόντρα που έχει ξεσπάσει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι ο πρόεδρος των ερυθρόλευκων «προσπαθεί να ταυτίσει τον κόσμο του Ολυμπιακού με τις απόψεις της ΝΔ και του συγγενή του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Θα ήταν παράλογο να περιμένει κάποιος ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα έμενε αδρανές στον «ανένδοτο» του Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι όμως εξίσου παράλογο να προσπαθούν τα κυβερνητικά στελέχη να πείσουν για την α-λα καρτ αντικειμενικότητά τους, παθαίνοντας επιλεκτικά αμνησία. Δεν είναι δα τόσο μακριά ο Μάιος του 2017 για να έχει ξεχαστεί η συνέντευξη-ποταμός που έδωσε τότε στο «Πρώτο Θέμα» ο Ιβάν Σαββίδης.

Είναι εκείνη η συνέντευξη που Ιβάν Σαββίδης παρομοίαζε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, συμπλήρωνε πώς όταν άκουγε την ομιλία του πρωθυπουργού για τη ΣΕΚΑΠ «ήμουν έτοιμος να χειροκροτήσω» και προφήτευε ότι «ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ του πρωθυπουργός».

Αλλά για εκείνη τη συνέντευξη δεν είχαν ακούσει τίποτα στην Ηρώδου Αττικού, ούτε έσπευσαν να τηρήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις «ασφαλείας», παρά την κατακραυγή από την αντιπολίτευση.

Ασθενής και «κοντή» μνήμη ή κακόγουστη μικροπολιτική περασμένων δεκαετιών; Ό,τι και από τα δύο να συμβαίνει η αίσθηση που δημιουργείται άθελα ή ηθελημένα είναι η ίδια: όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι με τους άλλους…

Keywords
Τυχαία Θέματα