Fraport: Εκδόθηκαν οι 3 από τις 14 οικοδομικές άδειες

08:59 7/2/2018 - Πηγή: iApopsi

Την έκδοση οικοδομικών αδειών για 3 από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια εξασφάλισε η Fraport Greece. Στόχος της εταιρείας είναι η επιτάχυνση των εργασιών ανακατασκευής και αναβάθμισης των αεροδρομίων της ενόψει και της έναρξης της τουριστικής σεζόν.

Σύμφωνα με το http://www.athina984.gr/, τα τρία αεροδρόμια για τα οποία εκδόθηκαν οι άδειες δόμησης είναι του Ακτίου, της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς. Οι οικοδομικές άδειες εκδόθηκαν από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Πολιτικής Αεροπορίας,

η οποία με τροπολογία που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από τους συναρμόδιους υπουργούς εξακολουθεί να εκδίδει τις άδειες δόμησης στις εγκαταστάσεις των πολιτικών αεροδρομίων. Λόγω μάλιστα του κατεπείγοντος χαρακτήρα τους, τα έργα αυτά προβλέπονται να αδειοδοτούνται με ταχείς διαδικασίες σε όλα τα στάδια έκδοσης αδειών ενώ σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της προθεσμίας θεωρούνται ως θετικά εκδοθείσες.

Οι εργασίες ανακατασκευής στα περιφερειακά αεροδρόμια ξεκίνησαν από την Ιντρακάτ από τον περασμένο Οκτώβριο και προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, ενώ προβλέπεται να συνεχιστούν με σημαντικές παρεμβάσεις ακόμη και σε τερματικούς σταθμούς που θα γκρεμιστούν τους επόμενους μήνες. Στο Αεροδρόμιο Ζακύνθου ξεκίνησε η αναβάθμιση των εμπορικών χώρων και η εταιρία παρέλαβε το νέο σύστημα διαχείρισης αποσκευών το οποίο θα εγκατασταθεί το προσεχές διάστημα σε όλα τα αεροδρόμια.

Στελέχη της Fraport επισημαίνουν ότι σύντομα θα εκδοθούν οι άδειες και για τα υπόλοιπα. Στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται μόνωση οροφής και αναβάθμιση τουαλετών ενώ αυτό το διάστημα ο ελληνικός στρατός διενεργεί έρευνα για τυχόν υλικό από το Β’ Παγκόσμιο στο σημείο όπου θα αναγερθεί ο νέος σταθμός. Πρόσφατα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του νέου αεροδιαδρόμου της Μυκόνου ενώ αντίστοιχες εργασίες έχουν ξεκινήσει στο διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Κω. Επίσης, εκτεταμένα έργα εσωτερικής αναβάθμισης εκτελούνται αντίστοιχα στο αεροδρόμιο της Ρόδου.

Εν τω μεταξύ, η Fraport Greece προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 στις 13:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου, με αντικείμενο την παρουσίαση των σχεδίων σχετικά με την ανάπτυξη και αναβάθμιση του αεροδρομίου Ζακύνθου «Διονύσιος Σολωμός».

Όμως οι παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο μήνα, σχεδόν με το τέλος της τουριστικής σεζόν του 2017. Οι εσωτερικοί χώροι του κτιρίου έχουν γίνει εργοτάξιο και ο στόχος είναι να έχουν ετοιμαστεί πριν από το Μάρτιο – Απρίλιο που αρχίσει η τουριστική περίοδος με τις πτήσεις τσάρτερς.

Μερικά από τα κυριότερα επιμέρους έργα που εγκρίθηκαν για το αεροδρόμιο Ζακύνθου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος πριν από τρεις περίπου μήνες είναι: .

− Εργασίες συντήρησης όλων των υποδομών του αεροδρομίου.

− Εκσυγχρονισμός του αεροσταθμού εντός του υφιστάμενου κελύφους.

− Συντήρηση του πύργου ελέγχου.

− Κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, νέου βοηθητικού κτιρίου μηχανολογικών εγκαταστάσεων και νέου κτιρίου ασφάλειας στην πύλη.

− Κυκλοφοριακές διαμορφώσεις στην πλευρά δραστηριοτήτων αεροσκαφών.

− Κατασκευή αμμοσυλεκτών για τον καθαρισμό των όμβριων απορροών του διαδρόμου.

− Βελτιωτικές παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις υποστήριξης της λειτουργίας του αερολιμένα (υπόγειες δεξαμενές νερού, αντλιοστάσιο λυμάτων, δεξαμενή συγκέντρωσης και προεπεξεργασίας λυμάτων αεροσκαφών κ.λπ.).

Keywords
Τυχαία Θέματα