Ξενάγηση στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης στις 24 Μαρτίου

Η Οργανωτική Επιτροπή της Ημερίδας Παγκόσμιας Ημέρας Δάσους και Ξύλου, σε συνεργασία με την «Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης» του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης διοργανώνει δράση ξενάγησης-περιήγησης στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου), το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018.

Σκοπός της δράσης είναι η επαφή και η γνωριμία των πολιτών με τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης.

Εξειδικευμένοι δασικοί υπάλληλοι θα ξεναγήσουν και θα δώσουν τις κατάλληλες πληροφορίες για ότι έχει σχέση με το δασικό οικοσύστημα (χλωρίδα, πανίδα κλπ), για τις ωφέλειες που αποκομίζουμε αλλά και τους κινδύνους που διατρέχει το δάσος.

Συγκεκριμένα η δράση αυτή περιλαμβάνει περίπατο στο μονοπάτι Μ3 του Περιαστικού Δάσους Θεσσαλονίκης, με αφετηρία το εξωκλήσι του Αγ. Βασιλείου και ώρα συγκέντρωσης στις 12.00π.μ. και τερματισμό στo Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα κατηφορικό και εύκολο μονοπάτι, μήκους περίπου 1,5 χλμ., η κατάβαση του οποίου διαρκεί περίπου μία ώρα και τριάντα λεπτά (1 και 30΄). Για όσους δεν διαθέτουν μέσο μετακίνησης μέχρι το χώρο της αφετηρίας (μόνο) θα υπάρξει δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από τον Λευκό Πύργο (Σάββατο 11:30) και μόνο εφ΄όσον το δηλώσουν έγκαιρα.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι και την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στα ακόλουθα τηλέφωνα: 2313309043 Φιλοθέη Μελά (ώρες: 08.00-14.30) και 6977998777 Νίκος Γρηγοριάδης (ώρες: 08.00-14.30).

Για την ασφαλή κι ευχάριστη περιήγηση στο Δάσος θα πρέπει να εφοδιαστείτε με κατάλληλο ρουχισμό (μακρύ παντελόνι, μποτάκια ή αδιάβροχα παπούτσια και κάλτσες, καπέλο, αδιάβροχο πλάτης, φαρμακείο πρώτων βοηθειών και οπωσδήποτε μπουκάλι με νερό και ελαφριά τροφή.

Η συμμετοχή στην δράση είναι δωρεάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα