Θεσσαλονίκη: Πράσινα Volt ηλέκτρισαν τη Νέα Παραλία (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Μια μεγάλη διαδραστική πράσινη γιορτή, το «Voltάρω 2018», λαμβάνει χώρα από το πρωί σήμερα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πρόκειται για μια διοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με χορηγό επικοινωνίας τη Greenagenda.gr.

Η φετινή δεύτερη διοργάνωση χωρίζεται σε δύο θεματικές ενότητες: την ηλεκτροκίνηση και την κυκλική οικονομία.

Οι πολίτες

ενημερώνονται για τη χρήση, τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη των ηλεκτρικών ποδηλάτων, των scooters και των αυτοκινήτων.

Κορυφαίες εταιρείες αυτοκίνητων με σημαντικά βήματα στην ηλεκτροκίνηση παρουσιάζουν τα πρωτοποριακά μοντέλα τους. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία των σταθμών φόρτισης που τους επόμενους μήνες αναμένεται να εγκατασταθούν στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Με την απόκτηση ηλεκτροκίνητων υπηρεσιακών οχημάτων και ηλεκτρικών σταθμών η Κεντρική Μακεδονία γίνεται πιο φιλική προς το περιβάλλον», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας και πιο συγκεκριμένα για το ευρωπαϊκό έργο «Περιφερειακά μοντέλα κυκλικής οικονομίας και βέλτιστες διαθέσιμες τεχνολογίες για βιολογικά ρεύματα» (BIOREGIO). Στο συγκεκριμένο stand είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους της εταιρείας παραγωγής εδαφοβελτιωτικών προϊόντων Biosolids.

Ο κ. Τζιτζικώστας δοκίμασε τις ικανότητές του στον εκπαιδευτικό προσομοιωτή οδήγησης οχήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ. Για αρκετά λεπτά οδήγησε οικολογικά για να διαπιστώσει τη μείωση της κατανάλωσης του καυσίμου και σε συνθήκες υδρολίσθησης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη φετινή γιορτή έχει η παρουσία ενός κινητού πράσινου σημείου με το οποίο προσφέρονται ολοκληρωμένες λύσεις στους τομείς της διαχείρισης στερεών αποβλήτων και της ανακύκλωσης.

Τα βλέμματα πολλών κέρδισε το αγωνιστικό ηλεκτροκίνητο όχημα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Φέτος συμμετέχει στην πράσινη γιορτή και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό να ενημερωθούν μικροί και μεγάλοι για το σημαντικό έργο του Φορέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα