Συνέδριο GAIA - Κομισιόν: Καταλύτης για την καινοτομία η κλιματική αλλαγή

του Νίκου Αβουκάτου

Καταλύτη για την καινοτομία στην αγροδιατροφή χαρακτήρισε την κλιματική αλλαγή ο Τάσος Χανιώτης, διευθυντής Οικονομικών Αναλύσεων, Προοπτικών και Αξιολογήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το βήμα του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου της GAIA Επιχειρείν για την Ανάπτυξη της Γεωργίας, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

«Η ΕΕ ηγείται στην αναζήτηση λύσεων γι' αυτό σε όλες τις πολιτικές της ΕΕ, αφού η κλιματική αλλαγή καθορίζει την αναζήτηση βέλτιστων

πρακτικών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χανιώτης.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι «ο ηγετικός ρόλος της ΕΕ βοηθάει τη διεθνοποίηση του προβλήματος. Η δωρεάν παροχή υπηρεσιών από τους δορυφόρους της ΕΕ είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα υπάρχοντα κενά, δηλαδή το κενό γνώσης, το τεχνολογικό κενό και το κενό αντιλήψεων».

Επισήμανε, δε, πως η κλιματική αλλαγή αναγνωρίζεται ως πρόκληση στην ΕΕ και είναι αναγκαία η αναζήτηση προσαρμοσμένων στρατηγικών.

«Η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ μετέβαλλε τις τιμές των γεωργικών προϊόντων, αλλά όχι με ισομέρεια σε κάθε κλάδο και το εμπορικό περιβάλλον», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα