Στο Φεστιβάλ Αθηνών οι οικολόγοι ακτιβιστές καλλιτέχνες που έχει συλλάβει 9 φορές ο Τραμπ (vid)

Ο Reverend Billy και το The Shop Stopping Choir είναι ριζοσπάστες οικολόγοι από τη Νέα Υόρκη. Από τότε που εξελέγη ο Ντόναλντ Τραμπ, έχουν τραγουδήσει υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος σε μέρη όπως ο Πύργος Τραμπ στην καρδιά του Μανχάταν και η είσοδος του ομοσπονδιακού κέντρου κράτησης μεταναστών. Τραγουδώντας «τα πιο σωστά τραγούδια στα πιο λάθος μέρη», αυτή η ακτιβιστική ομάδα έχει συλληφθεί εννέα φορές.

Ο Αιδεσιμότατος Μπίλλυ

σατιρίζει τους Ευαγγελιστές που στηρίζουν τον Τραμπ ενώ με την χορωδία του παρωδεί έως και τον Μεσσία του Χαίντελ, ψέλλοντας «Earthalujah! Earthalujah!» («Αλληλούια ΓΗ, Αλληλούια ΓΗ») με στόχο να προκαλέσει τη χριστιανική δεξιά. Ο Μπίλλυ και το «ποίμνιό» του κηρύσσουν ότι το χιούμορ, η μουσική και το οικολογικό πνεύμα είναι εξίσου σημαντικά για τον ακτιβισμό όσο και η πολιτική ή η θεωρία. «Σταματήστε τα ψώνια! Ξεκινήστε να ζείτε!».

Ο θίασος εμφανίστηκε προσφάτως στο Public Theater της Νέας Υόρκης και το Toynbee Hall του Λονδίνου, υπό τη διεύνυθση του Savitri D. Ως κορυφαία στιγμή τους θεωρούν την εμφάνισή τους στο Occupy Wall Street. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αθήνα, ελπίζουν να συναντήσουν ακτιβιστές της εγχώριας σκηνής. Ο εικοσαμελής θίασος, με την εκρηκτική ενέργεια και χαρά που εκλύει στη σκηνή υπόσχεται να τονώσει το ηθικό των απανταχού ακτιβιστών σε αυτούς τους επικίνδυνους καιρούς που ζούμε.

Σκηνοθεσία: Savitri Durkee (Savitri D) Μουσική διεύθυνση: Nehemiah Luckett Ερμηνεύουν: William Talen (Reverend Billy), Gregory Corbino, Francisca Benitez, Jessica Wiscovitch, David Yap, Donald Gallagher, John Carlin, Robin 'Dragonfly' Wilson, Nate Stevens, Hannah 'Amadeus' Harte, Mary Ann 'Mayfield' Brooks, Jessica 'Jess' Beck

Συμμετέχουν: Δημήτρης Δημόπουλος Μέλη της Χορωδίας της Δόμνας Σαμίου: Γιώργος Μαυρίδης, Λάζαρος Σαββίδης, Janez Spendov, Δημήτρης Καμπόλης, Αδαμαντία Βλάμη, Χριστίνα Στουραΐτη, Τζίνα Καρδιόλακα, Μαρία Σπερδούλη, Ανδριάννα Κουτσουράκη, Φεβρωνία Ρεϊζίδου, Αγγελική Βλασσοπούλου

Μία καταγγελία στην καπιταλιστική αλλοτρίωση

O κόσμος μπορεί να σωθεί χάρη στον Αιδεσιμότατο Μπίλλυ. Ο Αιδεσιμότατος έχει εδώ και καιρό συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να σώσουμε τον πλανήτη από τον καταναλωτισμό και γι’ αυτόν τον λόγο ίδρυσε την Εκκλησία Stop Shopping (Σταματήστε να ψωνίζετε) στη Νέα Υόρκη.

Μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Χορωδίας, ο Μπίλλυ τραγουδάει και καταγγέλει την καπιταλιστική αλλοτρίωση. Δραστηριοποιείται σε τοπικές ακτιβιστικές ομάδες, κάνει κήρυγμα στον δρόμο και προσκαλεί το κοινό σε παραστάσεις γκόσπελ που παρουσιάζονται σε θέατρα και μουσεία σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από αναγνωρισμένος Αμερικανός περφόρμερ και ακτιβιστής –συμμετέχει σε δράσεις κατά του νεοφιλελευθερισμού, των σχεδίων του Τραμπ για τον πετρελαιαγωγό και την κλιματική αλλαγή–, ο Μπιλ Τάλεν υπήρξε επίσης υποψήφιος των Πρασίνων για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης.

Ο Αιδεσιμότατος Μπίλλυ και η Χορωδία του θα μετακομίσει για λίγο από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα για να αφουγκραστεί και να συνδεθεί με την παρούσα κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, συμπράττοντας με εγχώριους καλλιτέχνες και αναζητώντας μια αναλογία ανάμεσα στην κουλτούρα της Αθήνας και της Νέας Υόρκης. Προ κρίσης και μετά κρίσης.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης:

Με πληροφορίες από elculture.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα