Στη Θεσσαλονίκη το 14ο Διεθνές Συνέδριο «Προστασία και Αποκατάσταση του Περιβάλλοντος»

του Νίκου Αβουκάτου

Κορυφαίοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο που ασχολούνται με θέματα προστασίας και αποκατάστασης του περιβάλλοντος θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, από τις 3 μέχρι τις 6 Ιουλίου, στο 14ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Προστασία και Αποκατάσταση του Περιβάλλοντος».

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ και διοργανώνεται σε συνεργασία με

το Center for Environmental Engineering του Stevens Institute of Technology, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η διεύθυνση της ιστοσελίδας του συνεδρίου είναι: http://pre14.civil.auth.gr

Το συγκεκριμένο συνέδριο ανήκει σε μια σειρά διεθνών διασκέψεων που ξεκίνησαν το 1992. Από τότε οργανώνονται από κοινού από ένα Αμερικανικό και ένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο ανά δύο χρόνια.

Η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε κατά τις εργασίες του φετινού συνεδρίου να τιμήσει τον καθηγητή Θεμιστοκλή Λέκκα για τη συμβολή του στις περιβαλλοντικές επιστήμες.

Ειδικές θεματικές συνεδρίες

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου θα συμπεριληφθούν ορισμένες ειδικές θεματικές συνεδρίες. Δύο από αυτές οι οποίες έχουν έχει ήδη αποφασιστεί να πραγματοποιηθούν είναι οι παρακάτω:

1. Στόχοι Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών

2. Εκτίμηση περιβάλλοντος και ακινήτων

Προσκεκλημένοι ομιλητές:

1. Ο Δρ Γεώργιος Κορφιάτης, Πρόεδρος της McLean, Καθηγητής της Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Stevens. Σημαντική είναι η έρευνα του στους τομείς της ρύπανσης των υπογείων υδάτων, της αποκατάστασης του εδάφους και της ποιότητας του πόσιμου νερού.

2. Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Σιούτας, Sc.D., του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, με εμπειρία στην περιβαλλοντική μηχανική. Η έρευνά του εστιάζεται στις έρευνες για τους βασικούς μηχανισμούς που παράγουν τις επιπτώσεις στην υγεία που σχετίζονται με την έκθεση σε ατμοσφαιρικούς ρύπους. Έχει αναπτύξει πολλές τεχνολογίες αιχμής που χρησιμοποιούνται από πολλά ακαδημαϊκά ιδρύματα και εθνικά εργαστήρια για τη δειγματοληψία και τον χαρακτηρισμό αερολυμάτων.

3. Ο καθηγητής Gautam Biswas, καθηγητής Μηχανικής Ρευστών και μέλος και των τριών σημαντικών ακαδημιών επιστημών της Ινδίας. Είναι καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Διευθυντής στο Ινδικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (IIT Guwahati)

4. Η Δρ Σοφία Δερμίση, καθηγήτρια διαχείρισης ακινήτων στο Τμήμα Δομημένου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου της Washington.

Έως τα τέλη Φεβρουαρίου παραμένει ανοιχτή η προθεσμία υποβολής εργασιών για αξιολόγηση και παρουσίαση στο συνέδριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα