«Σκούπα» στον μπαζότοπο της Ευκαρπίας μετά το δημοσίευμα της Greenagenda (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Άλλαξε πλέον όψη η εγκαταλελειμμένη ιδιωτική έκταση στη δυτική Θεσσαλονίκη, δίπλα στην Περιφερειακή Οδό και σε αθλητικές εγκαταστάσεις, στον δήμο Παύλου Μελά, που είχε μετατραπεί σε απέραντο μπαζότοπο, με κάθε λογής απορρίμματα και απόβλητα. Πρόκειται για ένα ζήτημα περιβαλλοντικής υποβάθμισης που είχε αναδείξει η Greenagenda.gr τον Νοέμβριο του 2016.

Το απαράδεκτο σκηνικό συνέθεταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες φίλτρα διαφόρων τύπων οχημάτων, δεκάδες

πλαστικά μπουκάλια και απορρίμματα, τόνοι μπαζών και μία εγκαταλελειμμένη ράμπα αυτοκινήτων που αποτελούσε «ιδανική λύση» για την απόθεση (σε κοινή θέα) μεγάλων ποσοτήτων καμένων λαδιών αυτοκινήτων και άλλων αυτοκινητιστικών αποβλήτων. Η ρύπανση της περιοχής, βέβαια, δεν σταματούσε εκεί. Στην είσοδο της έκτασης μπορούσε να δει κανείς έναν διαλυμένο κάδο απορριμμάτων, λόφους από οικοδομικά υλικά, σωλήνες, νιπτήρες, ελαστικά βαρέων οχημάτων και πολλά άλλα.

Όλα αυτά, πλέον, αποτελούν παρελθόν από τον συγκεκριμένο χώρο, καθώς τα μηχανήματα εργολάβου ξεκίνησαν εδώ και λίγες ημέρες τον καθαρισμό της έκτασης, που ανήκει σε ιδιώτη.

Το δημοσίευμα της Greenagenda.gr, η καταγγελία κατοίκου της περιοχής αλλά και του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, Αθανάσιου Λαζαρίδη, στην υγειονομική υπηρεσία, συνέβαλαν, τελικά, ώστε να ειδοποιηθεί ο ιδιοκτήτης της έκτασης από τη Διεύθυνση Υγιεινή της Περιφέρειας και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες απομάκρυνσης των μπάζων και των αποβλήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα