Σε λειτουργία το μοναδικό Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών σε όλο το Αιγαίο

Περισσότερους από 700 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών έχει διαχειριστεί το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) του δήμου Ρόδου κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της δοκιμαστικής λειτουργίας του.

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ΚΔΑΥ, συνολικού προϋπολογισμού 3.405.800 ευρώ και, όπως επισήμανε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, μία νέα εποχή στην προστασία του περιβάλλοντος, ξεκινά για το νησί.

Το

ΚΔΑΥ χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη», συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Συνοχής και η δοκιμαστική λειτουργία του υλοποιείται από τον ανάδοχο κατασκευής του.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος, το ΚΔΑΥ είναι «γρανάζι» του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής, που περιλαμβάνει τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και του ΧΥΤΑ Ν. Ρόδου, που σε συνδυασμό με τη δημιουργία ολοκληρωμένης Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων για την οποία ο Δήμος κατέθεσε πρόταση για χρηματοδότηση της με 37 εκατ. Ευρώ, δημιουργούν συνείδηση βιώσιμης ανάπτυξης στην κοινωνία.

Το ΚΔΑΥ Ρόδου είναι το μοναδικό ΚΔΑΥ σε όλο το Αιγαίο και για το χρονικό διάστημα που λειτουργεί καταγράφει πολύ μεγάλη επιτυχία αφού οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης στο νησί γεμίζουν με ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία στη συνέχεια κατευθύνονται στην συγκεκριμένη εγκατάσταση για διαλογή και αξιοποίηση.

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Παπασωτηρίου από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης σημείωσε ότι αποστολή της εταιρείας από εδώ και πέρα είναι, με βάση τη σύμβαση που έχει με τον Δήμο Ρόδου, να στηρίζει τη λειτουργία του ΚΔΑΥ και να παρέχει τους απαραίτητους κάδους, αλλά και οχήματα.

Να σημειωθεί ότι η Ρόδος αποκτά και νέα απορριμματοφόρα, επεκτείνεται και η τοποθέτηση μπλε κάδων, ενώ τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και του ΧΥΤΑ Ν. Ρόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα