Την ηλεκτροκίνηση θα αναπτύξει η Tesla στην Ελλάδα

Η μεγάλη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla Motors, γνωστή για την παραγωγή και πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποφάσισε να ιδρύσει ελληνικό παράρτημα στη χώρα μας. Το «άνοιγμα» αυτό της εταιρείας αποτελεί σαφή ένδειξη ότι διαβλέπει την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, ενός τομέα ο οποίος ήδη στο εξωτερικό αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Tesla:

«Η εταιρεία μας χτίζει ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελείται από μια εξαιρετικά καταρτισμένη ομάδα μηχανικών. Αυτή η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε περιορισμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για την επιτάχυνση της εξέλιξης της τεχνολογίας ηλεκτρικών κινητήρων μέσω στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα διαθέτει τον μηχανολογικό τομέα, στον τομέα των ηλεκτροκινητήρων. Τα Πανεπιστήμια της, προσφέρουν προσαρμοσμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες για την τεχνολογία των ηλεκτρικών κινητήρων».

Η είδηση της mononews.gr επιβεβαιώθηκε από την σχετική καταχώρηση που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος η οποία αναφέρει πως από την περασμένη Πέμπτη είναι γεγονός το ελληνικό παράρτημα της αμερικάνικης εταιρίας του Elon Musk, με την επωνυμία "Tesla Greece Μονοπρόσωπη ΙΚΕ", η οποία έχει την έδρα της στην Αγ. Παρασκευή στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κτήριο Β' του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος".

Τρεις από τους κορυφαίους σχεδιαστές ηλεκτρικών κινητήρων της Tesla, ο βασικός σχεδιαστής αυτοκινήτων Κωνσταντίνος Λάσκαρης, ο μηχανικός σχεδίασης κινητήρων Κωνσταντίνος Μούρχας και ο μηχανικός σχεδιασμού προσωπικού Βασίλης Παπανικολάου αποφοίτησαν από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ο αμερικανικός όμιλος αποφάσισε να προχωρήσει στη σύσταση της εταιρείας Tesla Greece μέσω της θυγατρικής του στην Ολλανδία, την οποία διευθύνει ο Stephan Werkman.

Εδώ και καιρό, η επίσημη σελίδα της Tesla ανέφερε την Ελλάδα ως μία από τις χώρες που η εταιρία σκοπεύει να εγκαταστήσει σταθμούς σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, τους λεγόμενους Tesla Superchargers, σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Λαμίας, των Ιωαννίνων και της Σπάρτης.

Οι πληροφορίες θέλουν πως το συγκεκριμένο R&D τμήμα (Έρευνας και Ανάπτυξης) θα επανδρωθεί με περίπου 10 άτομα προσωπικό.

Η Tesla Greece έχει στα σχέδια της την ανάπτυξη του τέταρτου ευρωπαϊκού Hub της, καθώς δύο υφίστανται ήδη στην Ολλανδία και ένα στη Γερμανία.

Η επιχείρηση είναι γνωστή για την παραγωγή Tesla Roadster, του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου. Το δεύτερο όχημα της εταιρείας είναι το Model S, ένα πλήρως ηλεκτρικό πολυτελές αυτοκίνητο και ακολούθησε το Model X.

Στροφή στην ηλεκτροκίνηση επιβάλλουν τα ευρωπαϊκά πρότυπα

Μια έκθεση που δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για το Κλίμα (https://europeanclimate.org) καταδεικνύει ότι η Ευρώπη θα μπορούσε να βελτιώσει το καθαρό της ΑΕΠ και να δημιουργήσει 206.000 πρόσθετες θέσεις εργασίας το 2030 μέσω της μετάβασης από ένα σύστημα μετακινήσεων που τροφοδοτείται με εισαγόμενο πετρέλαιο, σε ένα σύστημα που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πιο απλά, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση θα επιτρέψει στην Ε.Ε. να μειώσει τις δαπάνες για τις εισαγωγές πετρελαίου κατά 49 δισ. ευρώ το 2030. Θα συμβάλει επίσης στη μείωση των εκπομπών CO2 από τα αυτοκίνητα κατά 88% μέχρι το 2050 και παράλληλα στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την πρόκληση 467.000 πρόωρων θανάτων στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Αυτή η αλλαγή θα επιτύχει το διπλό στόχο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ενώ θα δημιουργήσει ένα πολύ σημαντικό πόλο ανάπτυξης.

Πηγή: newsauto.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα