Πότε θα καταβληθούν τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους σε Φορείς Διαχείρισης Natura

του Νίκου Αβουκάτου

Τέλος στην αγωνία των 358 εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί οι μισθοδοσίες των τριών τελευταίων μηνών, έρχεται να βάλει η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Greenagenda.gr, η καταβολή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων αναμένεται να ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου.

Πιο συγκεκριμένα, λήφθηκε ήδη η σχετική απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου για τους προϋπολογισμούς των Φορέων, μια εξέλιξη που ουσιαστικά θα «ξεκολλήσει» τη διαδικασία

των πληρωμών.

Σήμερα ή αύριο Παρασκευή η εν λόγω απόφαση του Πράσινου Ταμείου αναμένεται να υπογραφεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, και τον αναπληρωτή υπουργό, Σωκράτη Φάμελλο.

Από την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία έναρξης πληρωμών από το Πράσινο Ταμείο των σχετικών αιτημάτων που έχουν υποβληθεί και έχουν εκκαθαριστεί, δηλαδή στις περιπτώσεις όπου έχει γίνει ο έλεγχος νομιμότητας ενταλμάτων.

Σύμφωνα με την ενιαία αρχή πληρωμών, ο μισθός του Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί στα μέσα ή στα τέλη Μαρτίου και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι μισθοί.

Πριν από λίγες ημέρες, σε επιστολή τους προς την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, εργαζόμενοι σε ΦΔΠΠ εξηγούσαν τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει από την τρίμηνη καθυστέρηση της καταβολής του μισθού τους, ενώ προειδοποιούσαν και με κινητοποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα