Πιο πράσινη και πιο φιλική προς το περιβάλλον με «έξυπνα» υδρόμετρα η ΔΕΘ

του Νίκου Αβουκάτου

Με περισσότερο πράσινο και με την τοποθέτηση «έξυπνων» υδρομέτρων η ΔΕΘ-HELEXPO αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη. Η τοποθέτησή τους αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων εβδομάδων.

Έναν περίπου χρόνο μετά την παρουσίασή τους στην 82η ΔΕΘ, η διοίκηση του εκθεσιακού φορέα, με βασική επιδίωξη να έχει

καλύτερη εικόνα του δικτύου της και έλεγχο σε πραγματικό χρόνο για την κατανάλωση νερού, αποφάσισε να συνεργαστεί με την ΕΥΑΘ.

«Το νερό αποτελεί ένα πολύτιμο αγαθό, για αυτό απαιτείται να κάνουμε εξοικονόμηση και βέβαια να μη γίνεται κατασπατάληση. Με τα "έξυπνα" υδρόμετρα της ΕΥΑΘ θα γνωρίζουμε, ανά πάσα στιγμή, μέσω υπολογιστή ή και κινητού, πόσο νερό καταναλώνουμε και εάν, ενδεχομένως, υπάρχει διαρροή. Δυστυχώς το δίκτυο ύδρευσης της πόλης είναι παλιό και απαιτείται να κάνουμε ορθολογική διαχείριση», είπε στη Greenagenda.gr ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Έτσι, λοιπόν, το επόμενο χρονικό διάστημα με τη λειτουργία των «έξυπνων» μετρητών τα συνεργεία της ΕΥΑΘ θα μπορούν να ενημερωθούν άμεσα και να αποκαταστήσουν τυχόν προβλήματα διαρροών νερού στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως.

Ανανέωση πρασίνου

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται και η υλοποίηση του σχεδίου ανανέωσης της δενδροφύτευσης στους χώρους της έκθεσης. Ήδη, έχουν κοπεί και απομακρυνθεί τα ηλικιωμένα και άρρωστα δένδρα και αντικαθίστανται από νέα ριζωμένα φυτά, σε συνεργασία με δασολόγους και γεωπόνους, όπως προέβλεπε και η σχετική μελέτη.

«Εμείς είμαστε φιλικοί προς το περιβάλλον και στο πλαίσιο εφαρμογής της μελέτης αυτής έχουμε φυτέψει 60 νέα δένδρα, όπως μουριές. Ο αριθμός τους θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου και με αυτόν τον τρόπο πρόκειται να αυξήσουμε το πράσινο των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ κατά 20%», ανέφερε ο κ. Ποζρικίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα