«Περιβάλλον και ανακύκλωση» σε επιμορφωτικό σεμινάριο στο Πανόραμα

Με το κρίσιμο θέμα των απορριμμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος συνεχίζεται ο κύκλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων με τον γενικό τίτλο: «Καλώ στο βήμα…», που διοργανώνει ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη. Αυτή τη φορά o καθ’ ύλην ειδικός Μιχάλης Γεράνης, που είναι πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και ταυτόχρονα ένας άνθρωπος του δήμου, ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας-Χορτιάτη, θα ανέβει στο βήμα και θα μιλήσει για το θέμα «περιβάλλον και ανακύκλωση».

Στην ομιλία του ο κ. Γεράνης αναμένεται να παρουσιάσει το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης

των Αποβλήτων, το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και όλα τα σημαντικά θέματα που διαχειρίζεται ο Φορέας Διαχείρισης στην Κεντρική Μακεδονία. Ακόμη στους βασικούς άξονες της ομιλίας του περιλαμβάνονται τα τοπικά σχέδια, αλλά και τα πράσινα σημεία των δήμων, τα ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας μας, όπως η μείωση και η ανακύκλωση των απορριμμάτων, καθώς και η κυκλική οικονομία και ο ρόλος των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης τα απορρίμματα και η διαχείρισή τους, ξεκινώντας από το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας μέχρι τις δράσεις στην περιφέρεια, στον κάθε δήμο και στον καθένα μας προσωπικά για την προστασία του περιβάλλοντος. «Ένα πλούσιο και ενδιαφέρον οπτικοακουστικό υλικό θα συμπληρώσει την παρουσίαση που στόχο έχει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα στο Δημαρχείο Πανοράματος, στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής».

Να σημειωθεί ότι θεματολογία των ομιλιών με γενικό τίτλο «Καλώ στο Βήμα» -με είσοδο ελεύθερη για το κοινό- είναι ποικίλη και εκτός από το ζήτημα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος έχει παρουσιάσει συζητήσεις που αφορούσαν στη μαγειρική, την Ιστορία, την Ιατρική και τα μυστικά της τέχνης, αλλά και θέματα που άπτονται της Φιλοσοφίας, της Επιστήμης, της καθημερινότητας, της διαχρονικότητας της ελληνικής γλώσσας, του περιβάλλοντος και της ανακύκλωσης.

Ο κύκλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων ξεκίνησε τον Οκτώβριο και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του Μαΐου, ενώ την επιμέλειά τους έχει ο Χρήστος Κοκκινάκης (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

Keywords
Τυχαία Θέματα