Οικολόγοι: Δημαράς και Τσιρώνης θα καταψηφίσουν τις συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες

Την Τρίτη 9 Απριλίου ανακοινώθηκε ότι θα υπογραφούν από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη, δύο νέες συμβάσεις για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε περιοχή του Ιονίου και στο λεγόμενο "Οικόπεδο 10" στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου, διεθνούς ομίλου και των ΕΛΠΕ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ δηλώνουν «για μια ακόμη φορά την αντίθεσή τους στην υπογραφή συμβάσεων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων, που συμπληρώνουν τις ήδη υπογραφείσες επτά συμβάσεις

σε Ήπειρο -Δυτική Ελλάδα, ενώ παράλληλα έχει εξαγγελθεί ότι θα ακολουθήσουν δύο ακόμη συμβάσεις σε θαλάσσιες περιοχές Νότια και Νοτιοδυτικά της Κρήτης».

Δεσμεύονται επίσης ότι οι δύο βουλευτές μέλη τους θα καταψηφίσουν την κύρωση των συμβάσεων στη Βουλή και καλούν «όλους τους βουλευτές και τα κόμματα του Κοινοβουλίου να τοποθετηθούν δημόσια και να απαιτήσουν διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας για το κρίσιμο αυτό θέμα».

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούν επίσης πολίτες και οργανώσεις πολιτών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας απέναντι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (Μεσογείων) , την Τρίτη 9/4 στις 1.30 το μεσημέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα