Οι εκδηλώσεις του ΦΔ Εθνικού Πάρκου Σχινιά για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας ενημέρωσε μαθητές του 1ου Λυκείου Ν. Ψυχικού. Η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ και συμπίπτει με την έναρξη ημερολογιακά της άνοιξης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν αρχικά για τη σημασία, την προσφορά

και τη σπουδαιότητα προστασίας των δασών, εν συνεχεία εμπλούτισαν τις γνώσεις τους όσον αφορά το Εθνικό Πάρκο Σχινιά – Μαραθώνα, την πλούσια βιοποικιλότητα και τα σπάνια οικοσυστήματά του. Τέλος οδηγήθηκαν σε παρατηρητήριο για να παρατηρήσουν την υδρόβια ορνιθοπανίδα με τη χρήση τηλεσκοπίων.

Την Τρίτη, 28 Μαρτίου 2018, επισκέφθηκαν το Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επιστήμη και Τεχνολογία των Υδατικών Πόρων» του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου στα πλαίσια του μαθήματος «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παράκτιας Ζώνης». Οι φοιτητές αφού ενημερώθηκαν για το Εθνικό Πάρκο Σχινιά – Μαραθώνα και ειδικότερα για τις Ζώνες του παράλιου πευκοδάσους και της παραλίας και τις επιτρεπόμενες χρήσεις τους, προσπάθησαν μέσω επιτόπιας επίσκεψης να καταγράψουν χαρακτηριστικά των παράκτιων οικοσυστημάτων, τις περιβαλλοντικές πιέσεις στην ακτή και στο δάσος. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η παράκτια ζώνη αποτελεί αναμφισβήτητα έκφραση φυσικών και ανθρωπογενών δυναμικών ισορροπιών και ειδικότερα όταν συνυπάρχει με ένα τόσο σπάνιο δάσος κουκουναριάς χρήζει ιδιαίτερης και προσεκτικότερης αντιμετώπισης η διαχείρισή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα