Τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας υποδέχεται και φέτος ο δήμος Θερμαϊκού
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι «Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας» φιλοξενούνται στους κόλπους του Δήμου Θερμαϊκού, φιλοδοξώντας να μεταφέρουν μια θαλασσινή, αλμυρή αύρα καλοκαιριού σε όλη την περιοχή.
Μετά από πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η 20ή Μαΐου έχει επίσημα καθιερωθεί ως η «Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα», με σαφή προσανατολισμό στην επισήμανση της σπουδαιότητας των θαλασσών και των ωκεανών στην καθημερινή ζωή των πολιτών, αλλά και της ουσιαστικής προσπάθειας για τη βιώσιμη ανάπτυξή τους.
Όπως
«Ο Δήμος Θερμαϊκού και συγκεκριμένα, το ΝΠΔΔ ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., το οποίο έχει αναλάβει τη διοργάνωση της δράσης, είχε εξαρχής θέσει ως στόχο του, να καταστεί θεσμός για τον τόπο, κάτι το οποίο επετεύχθη με τη σταδιακή, χρόνο με το χρόνο, ενδυνάμωση και παγιοποίησή της», προστίθεται.
Οι εκδηλώσεις, που την πλαισιώνουν για το 2018, έχουν το γενικό τίτλο «Aegean! A Sea ... of History / ΑΙΓΑΙΟ! - Μια Θάλασσα ... Ιστορία» και διοργανώνονται για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, ενώ μετά τη θετική αξιολόγησή τους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της γαλάζιας ανάπτυξης, αποτελούν μέρος του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για την Παγκόσμια Ημέρα Θάλασσας και Ναυτιλίας, στο section «EMD in My Country», το οποίο λαμβάνει χώρα σε διαφορετική πόλη – λιμάνι της Ευρωπαϊκή Ένωσης κάθε χρόνο. Φέτος, πραγματοποιείται στο Burgas της Βουλγαρίας.
Εναρκτήρια ημερομηνία είναι η 11η Απριλίου, μέρα Τετάρτη και ώρα 18.30, με τη διοργάνωση 2ωρου εργαστηρίου για «ΤΟ ΔΙΧΤΥ – Παρουσίαση αρματώματος διχτυών και μυστικά ψαρέματος», το οποίο φιλοξενείται στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη της Ν. Μηχανιώνας, απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μ. Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Μηχανιώνας και τα ΔΙΧΤΥΑ ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ.
Τη σκυτάλη παραλαμβάνει σειρά ενημερωτικών ομιλιών σε σχολεία του Δήμου, που εξετάζουν το ρόλο του ψαριού στη διατροφή και στις οποίες υπάρχει συνεργασία και συμμετοχή του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας, με τους έγκριτους επιστήμονες, κ. Λάμπρο Κοκοκύρη, Βιολόγο - Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα Διατροφής και Διατροφολογίας του στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και κα. Μαρία Βάσιου, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο ΤΕ, να αναλαμβάνουν το ρόλο του ομιλητή.
Κυριακή 6 Μαΐου, στις 11.00, ο κ. Λάμπρος Κοκοκύρης αναλαμβάνει την ενημερωτική περιήγηση του κόσμου στο λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας, ενώ την Κυριακή 20 Μαΐου και ώρα 8.30 – 15.00, δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να επισκεφθεί ένα σημαντικότατο Διατηρητέο Νεώτερο Μνημείο Βιομηχανικής Κληρονομιάς, το Φάρο Αγγελοχωρίου, παρακολουθώντας παράλληλα δύο εκθέσεις, μία εικαστικής σε βότσαλο και μία καλλιτεχνική, με τίτλο «Ο Ποσειδώνας και οι άλλοι».
Η εκδήλωση λήξης έχει ορισθεί για την Κυριακή 3 Ιουνίου, στις 18.30, στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη της Ν. Μηχανιώνας.
Για παραπάνω πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις, στο τηλέφωνο 23923 30363 (Υπεύθυνη, κα. Ράπτη Ανδρονίκη).
«Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας έχουν αγκαλιασθεί από την τοπική κοινωνία, κάτι το οποίο μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, λειτουργώντας συνδετικά και ενισχύοντας τον ήδη ισχυρό δεσμό του τόπου αυτού με την ιστορία του. Μια ιστορία, της οποίας η θάλασσα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο, καθορίζοντας την πορεία της περιοχής και καθοδηγώντας τα βήματα των ανθρώπων της. Ευχή μας, η διοργάνωση αυτή να συνεχίσει να λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας με το παρελθόν, προσφέροντας μια διεισδυτική ματιά σε αυτό και μια ελπιδοφόρα για το μέλλον. Πολύτιμη και αξιομνημόνευτη, σε αυτό, η συνεισφορά του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και όλων των συμμετεχόντων», δεν παρέλειψε να επισημάνει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Μαυρομάτης.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Τράπεζα Πειραιώς: Ανακοίνωση
- 6 τρόποι για να σας "πει" το σώμα σας ότι έχετε πολύ άγχος
- Με "δώρα" η φιέστα εξόδου από τα μνημόνια
- Αγόρασε λαχείο για τα 18α γενέθλιά της και της χαμογέλασε η τύχη
- Σε ισχύ από σήμερα το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων
- Στο Πακιστάν η Μαλάλα Γιουσαφζάι έξι χρόνια μετά την επίθεση που δέχθηκε
- Φθηνότερες πλέον οι διασυνοριακές πληρωμές σε ευρώ σε όλη την ΕΕ
- Τίτλοι τέλους στο deal Εθνική Ασφαλιστική - Exin: Οι επόμενες κινήσεις
- Μίκης Θεοδωράκης: Να σταματήσει το βάρβαρο έθιμο της σφαγής αρνιών
- Σημαντική διάκριση επιχειρηματικής αριστείας για την ELPEN
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Green agenda
- Εκδήλωση για το νέο «Εξοικονομώ» στο Ηράκλειο Αττικής
- Καλύφθηκαν οι πόροι του νέου «Εξοικονομώ» για το Βόρειο Αιγαίο
- Οι καμηλοπαρδάλεις στη λίστα των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση
- 300 εκατ. ευρώ για 16.000 νέους αγρότες - «Μέσα» όλοι οι επιλαχόντες
- Στη Βουλή οι δυσλειτουργίες και οι αδικίες στο νέο «Εξοικονομώ»
- Τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας υποδέχεται και φέτος ο δήμος Θερμαϊκού

- Τελευταία Νέα Green agenda
- Τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας υποδέχεται και φέτος ο δήμος Θερμαϊκού
- Στη Βουλή οι δυσλειτουργίες και οι αδικίες στο νέο «Εξοικονομώ»
- Εκδήλωση για το νέο «Εξοικονομώ» στο Ηράκλειο Αττικής
- Καλύφθηκαν οι πόροι του νέου «Εξοικονομώ» για το Βόρειο Αιγαίο
- Οι καμηλοπαρδάλεις στη λίστα των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση
- 300 εκατ. ευρώ για 16.000 νέους αγρότες - «Μέσα» όλοι οι επιλαχόντες
- Παραλίμνιο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης στα Ιωάννινα
- Κόκκαλης: Οι έξι σημαντικές παρεμβάσεις του ΥΠΑΑΤ για τον αγροτικό κόσμο της Κ. Μακεδονίας
- Έτοιμες οι χελιδονοφωλιές από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα (φωτο)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Η Μόσχα ζήτησε από τη Βρετανία βοήθεια στην έρευνα για την απόπειρα δολοφονίας της Γιούλιας Σκριπάλ
- Αύξηση στη διάθεση μετοχών μέσω placement;
- Έλληνας γιατρός ανακάλυψε δύο αντιβιοτικά ενάντια στα μικρόβια MRSA
- Σημαντική διάκριση επιχειρηματικής αριστείας για την ELPEN
- Intralot: Αύξηση εσόδων 11,4% και μεγάλες διεθνείς συνεργασίες
- Με "δώρα" η φιέστα εξόδου από τα μνημόνια
- Η Bayer επενδύει στην εκπαίδευση και ενημέρωση των βαμβακοπαραγωγών
- Έρευνα προειδοποιεί! Να γιατί δεν πρέπει να τρώμε φαστ φουντ
- «Βοήθεια στο Σπίτι»: Συγκέντρωση συμβασιούχων έξω από το υπ. Εσωτερικών
- Νέες δεξιότητες για νέες δουλειές