Νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Σταύρος Αραχωβίτης, εκτός κυβέρνησης ο Τσιρώνης

Ο Βαγγέλης Αποστόλου αποτελεί παρελθόν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός. Διάδοχός του είναι ο Σταύρος Αραχωβίτης, ένας 45χρονος γεωπόνος από τη Σπάρτη με πολυετή ενεργή παρουσία στα αγροτικά δρώμενα, καθώς, πέραν του επαγγέλματός του, έχει επιτελέσει συντονιστής της ΕΠ.Ε.Κ.Ε Αγροτικής Ανάπτυξης και είναι και μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Υφυπουργός ορίστηκε η Ολυμπία

Τελιγιορίδου, κτηνίατρος από την Καστοριά, ενώ παραμένει στο πόστο του ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης.

Ο νέος υπουργός ΑΑΤ γεννήθηκε το 1972 στο Ξηροκάμπι Λακωνίας.

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη για πρώτη φορά στις εκλογές του Μαϊου του 2012, επανεξελέγη τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ήταν συντονιστής της ΕΠ.Ε.Κ.Ε Αγροτικής Ανάπτυξης του κυβερνώντος κόμματος, ενώ συμμετέχει σε διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Φοίτησε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ μιλάει αγγλικά, γαλλικά.

Διετέλεσε εξωτερικός συνεργάτης της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας με αντικείμενο τις εκτιμήσεις εμπορικής αξίας αγροτεμαχίων. Ασχολήθηκε με τη σύνταξη διαγνωστικών και τεχνικοοικονομικών μελετών, εργάσθηκε επίσης επίσης ως τεχνικός σύμβουλος σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις παραγωγής βιολογικών προϊόντων καθώς και σε μονάδες που ασχολούνται με την επεξεργασία – τυποποίηση και προώθηση βιολογικών προϊόντων.

Είναι τακτικό μέλος του ΓΕΩ.ΤΕ.Ε, ενώ διετέλεσε γραμματέας του Συλλόγου Γεωπόνων (2004-2005).

Εκτός κυβέρνησης Αποστόλου και Τσιρώνης

Επί της ουσίας, η μέχρι πρότινος ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «καρατομήθηκε» καθώς απομακρύνθηκαν και ο υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου, όπως και ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης των Οικολόγων-Πράσινων.

Παραμένει, ωστόσο, στη θέση ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης.

Το βιογραφικό της Ολυμπίας Τελιγιορίδου

Κτηνίατρος, εθελόντρια Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Πτηνών Δυτικής Μακεδονίας, Κυνοκομείου Καστοριάς, Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και Αρκτούρου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, είναι η νέα υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Γεννήθηκε το 1966 στη Καστοριά, σπούδασε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 1993 και 1996. Το 1998 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Εντάθηκε ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, Συντονιστικής Επιτροπής και Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς.

Εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς του Κοινοβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα