Αυγερινοπούλου για νέο «Εξοικονομώ»: Αυξήστε τα κονδύλια ώστε να μπουν όλοι

Την αύξηση των χρηματοδοτικών ορίων του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ», ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτό όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ζητεί από την κυβέρνηση η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και πρώην βουλευτής Ν. Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, σε δήλωσή της για την εξάντληση του διαθέσιμου προϋπολογισμού του προγράμματος για πέντε περιφέρειες.

«Έχω δηλώσει εδώ και καιρό ότι ο προϋπολογισμός

του "Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ" ήταν εξ αρχής πολύ χαμηλός σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες για ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων στην Ελλάδα και ότι ειδικά και κάποιες περιοχές, όπως στο Νομό Ηλείας (Δυτική Ελλάδα), είχε καταστεί σαφές από τους μηχανικούς που είχαν την επιστασία των προβλεπόμενων αιτήσεων ότι το πρόγραμμα δεν θα επαρκούσε στο ελάχιστο», αναφέρει η κα. Αυγερινοπούλου και προσθέτει:

«Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα: τα κονδύλια του «Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ» εξαντλήθηκαν ήδη από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του προγράμματος. Χιλιάδες συμπολίτες μας που περίμεναν το εν λόγω πρόγραμμα για να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους, δεν θα καταφέρουν να επωφεληθούν».

«Καμία πρόληψη και κανένας σχεδιασμός από την Κυβέρνηση δεν υπάρχει για τα ζητήματα της ενεργειακής πολιτικής, ούτε μέριμνα για τον πολίτη ο οποίος επιθυμεί μέσω του προγράμματος, όχι μόνο να προστατεύσει το περιβάλλον και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και - μειώνοντας την ενεργειακή κατανάλωση του σπιτιού του όσο περισσότερο μπορεί - να μειώσει το κόστος ζωής του, για να μπορέσει επιτέλους να ανταποκριθεί σε αυτό. Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αυξήσει τα χρηματοδοτικά όρια του προγράμματος, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτό όλοι οι ενδιαφερόμενοι», καταλήγει στη δήλωσή της η πρώην βουλευτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα