Λίμνη Παμβώτιδα: Πρόγραμμα περιορισμού της δρομίτσας με στόχο την αύξηση του ζωοπλαγκτόν

Σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς και συλλόγους πραγματοποίησε ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Ιωαννίνων, σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σημαντικός υδροβιότοπος.

Από τις συναντήσεις, σύμφωνα με τον ΦΔ, προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα:

⦁ Συμφωνήθηκε ότι οποιοσδήποτε εμπλουτισμός της λίμνης Παμβώτιδας και άλλων λιμνίων της περιοχής ευθύνης μας με γόνο ψαριού, θα πρέπει να φέρει τη σύμφωνη γνώμη της επιστημονικής επιτροπής του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων (Φ.Δ.Λ.Π.Ι.) και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
⦁ Να τηρείται αυστηρά η νομοθεσία απαγόρευσης της αλιείας

για συγκεκριμένες περιόδους.
⦁ Ο Φ.Δ.Λ.Π.Ι. υλοποιεί πρόγραμμα για τον περιορισμό της δρομίτσας με στόχο της αύξηση του ζωοπλαγκτόν.
⦁ Σοβαρό πρόβλημα εντοπίστηκε από τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα με ή χωρίς πινακίδες, σχεδόν σε όλα τα συνεργεία και φανοποιεία αυτοκινήτων του λεκανοπεδίου. Συνεργαστήκαμε με τον Πρόεδρο του Σωματείου μηχανοτεχνιτών-φανοποιών και συναφών επαγγελμάτων Νομού Ιωαννίνων κ. Χρήστο Μπάη και απευθύνουμε έκκληση στους ιδιοκτήτες των ακινητοποιημένων οχημάτων, να τα απομακρύνουν, είτε από τις οδούς είτε από τα συνεργεία σε ιδιωτικούς φυλαγμένους χώρους με στεγανό υπόβαθρο (όχι πάνω στο χώμα) ή να τα παραδώσουν προς ανακύκλωση στις αντίστοιχες εταιρίες. Το θέμα θεωρείται επείγον και ο Φ.Δ.Λ.Π.Ι. από το Μάιο και μετά, θα ξεκινήσει και πάλι ελέγχους ώστε να απομακρυνθούν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα