Η προστασία των αλόγων στο φετινό Money Show της Θεσσαλονίκης

Σε ανοικτή διαβούλευση αναμένεται να τεθεί τo επόμενο διάστημα το θέμα της προστασίας των Ιπποειδών προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Σκοπός της διαβούλευσης είναι η σύνταξη ενός νομοθετικού πλαισίου που αφενός θα προστατεύει τα Ιπποειδή και αφετέρου θα συμβάλλει στην ενημέρωση και τη σωστή συμπεριφορά των πολιτών. «Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί που γνωρίζουν το θέμα του αλόγου και καλούμε όλους να

βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση καθώς υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση», επισημαίνει ο κ. Θοδωρής Σδρούλιας, πρόεδρος της Ένωσης Εκτροφέων Αλόγων Φυλής Θεσσαλίας.

Ο κ. Σδρούλιας θα παρουσιάσει το σοβαρό αυτό ζήτημα της προστασίας των Ιπποειδών στο φετινό Money Show, το πολυθεματικό φόρουμ που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Hyatt της Θεσσαλονίκης από τις 27 έως τις 29 Απριλίου.

«Η εμπειρία μας είναι μεγάλη, ενώ υπάρχουν και οι ευρωπαϊκές οδηγίες» σημειώνει ο κ. Σδρούλιας, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «είναι καιρός να υπάρξει θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των Ιπποειδών και στη χώρα μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα