Η ηλεκτροκίνηση θα πατήσει γκάζι την επόμενη τριετία

Η ηλεκτροκίνηση θα πατήσει γκάζι τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, προβλέπει η BlackRock. H κορυφαία εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο προβλέπει ότι οι πωλήσεις θα απογειωθούν, καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται ολοένα και πιο προσιτά για τους καταναλωτές, ενώ η γκάμα των επιλογών διευρύνεται με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να παρουσιάζουν πολλά νέα μοντέλα.

«Πιστεύω ότι οι καταναλωτές θα έχουν ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες να απομακρυνθούν

από τους παραδοσιακούς κινητήρες καύσης και να στραφούν στα ηλεκτρικά οχήματα. Οι επιλογές τους δεν θα περιορίζονται σε λίγες μόνο εταιρείες», αναφέρει χαρακτηριστικά στο CNBC, σύμφωνα με το Naftemporiki.gr, o Έβι Χάσμπρο, κορυφαίο στέλεχος της BlackRock.

«Είμαστε σε σημείο καμπής και τα επόμενα δύο χρόνια θα δούμε τεράστια επέκταση της γκάμας των μοντέλων, αλλά και σημαντική πτώση των τιμών. Προβλέπεται πραγματικά μεγάλη άνοδος των πωλήσεων» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας προβλέπει εκτίναξη του αριθμού των ηλεκτρικών οχημάτων, που θα κυκλοφορούν ανά τον πλανήτη, στα 125 εκατομμύρια έως το 2030. Στα τέλη του 2017 ήταν μόλις 3,1 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα σε κυκλοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα