Την ανιούσα παίρνουν οι αποδόσεις των ομολόγων

Το αρνητικό κλίμα της διεθνούς πολιτικής σκηνής ακολουθεί η αγορά των ομολόγων, με τις αποδόσεις σε Ιταλία να αυξάνονται την Πέμπτη, μετά την απόρριψη του ιταλικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν την Τετάρτη και την απειλή των κυρώσεων να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο την Ρώμη.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 3,51%, καταγράφοντας άνοδο τριών μονάδων βάσης, ενώ εντός της ημέρας σκαρφάλωσε και στο 3,54%. Το spread του ιταλικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού βρίσκεται στις 315 μονάδες

βάσης.

Άνοδο 0,15% καταγράφει και η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 4,66%, επηρεαζόμενο από την ιταλική αγορά, την που το κόστος δανεισμού σε άλλες χώρες της περιφέρειας υποχωρούσε το πρωί.

Το βλέμμα των επενδυτών παραμένει στραμμένα στην Ιταλία, μετά την εκκίνηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον ιταλικό προϋπολογισμό, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή προστίμων. Ο επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά Ματέο Σαλβίνι επανέλαβε σήμερα Πέμπτη ότι η κυβέρνησή του εμμένει στον προϋπολογισμό που έχει καταθέσει για το 2019, τη στιγμή που οι Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι παραβιάζει τους κανόνες της Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα