ΕΠΑλΘ: ΕΛΚΕΘΕ και ΙΝΑΛΕ παίρνουν τα πρώτα 1,7 εκατ. ευρώ

του Νίκου Αβουκάτου

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να γίνει η καταβολή 1,7 εκατ. ευρώ, για το έργο υλοποίησης του εθνικού προγράμματος συλλογής αλιευτικών δεδομένων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (ΕΠΑλΘ) 2014 - 2020.

Την καταβολή των χρημάτων ανέμεναν τους τελευταίους τρεις μήνες τόσο στο ΕΛΚΕΘΕ όσο και στο ΙΝΑΛΕ, ως φορείς υλοποίησης των δράσεων, μετά τη σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - ΕΛΓΟ.

Συνολικά

το χρηματικό ποσό που θα καταβάλλεται ετησίως για το συγκεκριμένο έργο ανέρχεται σε περίπου εκατ. ευρώ. «Έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για να γίνεται πλέον η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου», επισήμανε στη Greenagenda.gr ο ιχθυολόγος και σύμβουλος του υπουργού ΥΠΑΑΤ Κώστας Κατσάφαρος.

Ωστόσο, για το 2017, το πολύπαθο εθνικό πρόγραμμα συλλογής αλιευτικών δεδομένων δεν κατάφερε να συλλέξει πλήρη στοιχεία (από την αρχή έως το τέλος του έτους).

Όπως εξήγησε ο κ. Κατσάφαρος, για το 2017 δεν έγιναν πλήρως οι δράσεις του προβλεπόμενου έργου. «Με την αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης του έργου ξεπεράστηκε ο «σκόπελος» της εξασφάλισης χρημάτων και ήδη εργαζόμαστε για την εξασφάλιση των πόρων και μετά το 2020», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα