Παρουσιάσεις στο City, 4 τραπεζών και 6 εταιρειών

Tου Δημήτρη Παφίλα

«Προκαταρκτικά stress tests» περνούν οι ελληνικές τράπεζες πριν απο τα πραγματικά τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Σήμερα και αύριο, οι επενδυτές απο την Αγγλία θα δουν σε δυο κλειστές παρουσιάσεις (Autonomous) και Goldman Sachs, τόσο τις 4 ελληνικές τράπεζες όσο και επιλεγμένες ελληνικές εταιρείες.

Ειδικότερα,

παρουσιάσεις σε επενδυτές της ανεξάρτητης εταιρείας ανάλυσης Autonomous πραγματοποιούν σήμερα στο Λονδίνο, τα επενδυτικά τμήματα των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών ( Εθνική Τράπεζα, Alpha bank, Εurobank, Tράπεζα Πειραιώς). H Αutonomous ασχολείται με την ανάλυση χρηματοοικονομικών εταιρειών στην Ευρώπη και η ημερίδα δίνει την ευκαιρία στις ελληνικές τράπεζες να επικοινωνήσουν με τους επενδυτές τους πριν απο τα stress tests, αλλά και ύστερα απο την επίτευξη των στόχων μείωσης των προβληματικών δανείων.

Απο την ημερίδα θα προκύψουν και νεώτερα σχετικά με το έντονο ενδιαφέρον που αναπτύσσεται στα desks του Λονδίνου, σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες και τις μετοχές. Όπως αναφέρουν διαχειριστές πολλοί σχεδιάζουν να τοποθετηθούν στην ελληνική αγορά το 2018, αφού η αξιολόγηση κλείνει και υπάρχει μια καλύτερη ορατότητα τόσο ωβς προς τις τράπεζες, όσο και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Τετα- τετ και με επενδυτές της Goldman Sachs για επιλεγμένες τράπεζες και εταιρείες

Στην ημερίδα της Goldman Sachs- η οποία επίσης πραγματοποιείται κάθε χρονο τέτοια εποχή – θα συμμετάσχουν η Aegean Airlines, η Αlpha Bank, η Eurobank, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η MIG, η Motor Oil , o Mυτιληναίος η Εθνική Τράπεζα και ο Τιτάνας. Οι επαφές με τους επενδυτές της Goldman Sachs κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές καθώς συγκαταλέγονται και μεγάλα χαρτοφυλάκια των ΗΠΑ- που διαθέτουν παρουσία στην Αγγλική πρωτεύουσα.

Απο τις παρουσιάσεις θα υπάρχουν και ενδείξεις γαι το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί τους πρώτους μήνες του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα