Ελάφι καλύπτεται από πολλούς όγκους στο σώμα του

Μία φωτογράφος από τη Μινεσότα απαθανάτισε με το φακό της ένα ελάφι, που καλύπτεται από όγκους στο σώμα του, την ώρα που έβγαζε φωτογραφίες σε ένα λιβάδι. Το χαρακτήρισε ως μία από τις χειρότερες περιπτώσεις που είχε δει μέσα σε 15 χρόνια.

Η Τζούλι Κάρροου φωτογράφισε το ζώο, που ήταν καλυμμένο με τόσους πολλούς όγκους που δεν μπόρεσε να δει τα μάτια του και αποδεικνύεται ότι η πάθηση προέρχεται από τον ιό θηλωμάτων, το οποίο είναι πιο γνωστό ως HPV στον άνθρωπο.

Οι φωτογραφίες του ελαφιού, δημοσιεύτηκαν στο facebook

και προκάλεσαν τόσο μεγάλη αντίδραση στο διαδίκτυο που οι ντόπιοι ήθελαν να το πιάσουν σε περίπτωση που χρειαζόταν βοήθεια. Οι φωτογραφίες υπό διάφορες γωνίες δείχνουν τα εξογκώματα στο πρόσωπο του ελαφιού, το λαιμό, το στήθος, την κοιλιά, τα πόδια και τη πλάτη.

Η Κάρροου ενημέρωσε αργότερα τους followers της λέγοντας ότι το προσωπικό της δασοφυλακής της Μινεσότα για τα καταφύγια άγριας πανίδας είχε έρθει σε επαφή μαζί της. Την ενημέρωσαν ότι το ελάφι πάσχει από ινομυώματα, που δεν είναι μεταδοτικό για τον άνθρωπο και δεν είναι θανατηφόρα για τα ελάφια.

Ωστόσο, ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Ποιότητας Ζωής των Ελαφιών δήλωσε ότι η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει την όραση, την αναπνοή, την κινητικότητα και τη διατροφή στα ελάφια. Για το λόγο αυτό, τα ελάφια διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πιαστούν από αρπακτικά ζώα.

Η Κάρροου δημοσίευσε στο διαδίκτυο:«Ελπίζω ότι με το να γίνει γνωστή αυτή η ασθένεια, μπορούν να θεραπευτούν άλλα ελάφια ή ίσως να αποτραπεί».

Αλλά η δασοφυλακή δήλωσε ότι δεν είναι κάτι νέο στη Μινεσότα καθώς «έχουμε φωτογραφίες σχεδόν κάθε χρόνο που δείχνουν ελάφια με ινομυώματα».

«Είναι σαν κονδυλώματα. Με την πάροδο του χρόνου υποχωρούν και πέφτουν. Ωστόσο, σε πολύ ακραίες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν επιπλοκές. Δεν πρόκειται να παρέμβουμε στη φύση σε αυτή την περίπτωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα