Εκδήλωση ΚΑΠΕ για το έργο «Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά»

Το ΚΑΠΕ και ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας συνδιοργανώνουν την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου «Μήτρος Σουλιμιώτης» (Σίφνου 34 & Αγ. Γεωργίου, Αγ. Βαρβάρα) ενημερωτική εκδήλωση για το έργο «Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά– Β’ Φάση». Στην εκδήλωση θα παραστούν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης

και η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου.

Το έργο «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ» υλοποιείται από το ΚΑΠΕ, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Βαρβάρας, και στοχεύει στη δημιουργία μιας αστικής οικιστικής ενότητας «σχεδόν μηδενικού ισοζυγίου ενέργειας». Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε, περίπου, 4.900.000€.

Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε το 2011, αλλά μετά από μια μακρά χρονική περίοδο στασιμότητας, το έργο ξανάρχισε στις αρχές του 2014, με την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και των τευχών δημοπράτησης. Το επιλεχθέν οικιστικό συγκρότημα στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας διαθέτει υψηλό δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας, δεδομένου ότι οι τέσσερις πολυκατοικίες που το απαρτίζουν είναι κατασκευασμένες την περίοδο 1965-1970 και δεν έχουν ανακαινισθεί τα τελευταία χρόνια. Στις πολυκατοικίες αυτές, όπου κατοικούν πολίτες χαμηλών εισοδημάτων, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε 72 διαμερίσματα. Οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των πολυκατοικιών θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2019 και θα διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα