Εικόνες: «Δάσος» από μπάζα 1,5 χλμ μακριά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης

του Νίκου Αβουκάτου

Ένα... δάσος από μπάζα έχει «φυτρώσει» μόλις 1,5 χλμ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης προς τα δυτικά της πόλης, στην οδό 26ης Οκτωβρίου, στην περιοχή των Σφαγείων. Ο μπαζότοπος εκτείνεται σε έκταση εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων: λόφοι από μπλε σάκους γεμάτους με απόβλητα κατεδαφίσεων και ανακαινίσεων (ΑΕΚΚ), κουφώματα, είδη

υγιεινής, σπασμένα τζάμια και κάθε λογής σκουπίδι συνθέτουν το τριτοκοσμικό σκηνικό που έχουν «καλλιτεχνήσει» ασυνείδητοι.

«Έχει δημιουργηθεί ένα... άλσος από μπάζα. Καθημερινά, μάλιστα, βλέπουμε να αυξάνονται οι ποσότητες κι αυτό προκαλεί θλίψη», λένε στη Greenagenda.gr πολίτες της περιοχής και προειδοποιούν ότι ο συγκεκριμένος μπαζότοπος «δεν αποτελεί μόνο εστία μόλυνσης, αλλά είναι επικίνδυνος και για την ασφάλεια των οδηγών διερχόμενων αυτοκινήτων, καθώς γειτνιάζει με τον πολυσύχναστο δρόμο της 26ης Οκτωβρίου». Όπως καταγγέλλουν, πολλές φορές οι σακούλες με μπάζα καταλήγουν να βρίσκονται ακόμη και μέσα στο οδόστρωμα!

«Περιμετρικά της πόλης, σε "κρυφά" σημεία και κυρίως τις βραδινές ώρες, η ρίψη μπάζων έχει γίνει εθνικό... σπορ», είπε άλλος πολίτης και πρόσθεσε: «Παρατηρούμε σχεδόν παντού την ίδια εικόνα. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα έλλειψη περιβαλλοντικής παιδείας».

Η Greenagenda.gr ενημέρωσε τον δήμο Θεσσαλονίκης για το μέγεθος του προβλήματος και η ανταπόκριση ήταν άμεση. Έγινε καταγραφή της κατάστασης, δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες καθαρισμού ενώ θα ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας.

Όπως ανέφερε στη Greenagenda.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Ζαχαριάδης, με τη σύσταση μονάδας άμεσης επέμβασης «θα γίνει προσπάθεια ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτή κατάσταση».

«Δεν μπορούμε να είμαστε πίσω από κάθε πολίτη. Χρειάζεται ο πολίτης της Θεσσαλονίκης να συνεργαστεί μαζί μας, να έρχεται σε συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία όταν θέλει να απορρίψει στο κατάλληλο μέρος ογκώδη απόβλητα», είπε ο ίδιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα