Ανακύκλωση: Τι θα κάνει η Green Team του ΕΣΔΑΚ στην Κρήτη

Έρχεται η Green Team του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ), μια νέα ομάδα που συγκροτείται με επιστημονικά στελέχη του συνδέσμου, με σκοπό να ενημερώνει κυρίως τους μαθητές αλλά και φορείς και επαγγελματίες για τον ορθό τρόπο ανακύκλωσης, την αναγκαιότητα και τα οφέλη της, αλλά και τα νέα δεδομένα που η εποχή της κυκλικής οικονομίας φέρνει στην Κρήτη.

Στο

πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το Patris.gr, ο ΕΣΔΑΚ ξεκινά μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα διαλογής στην πηγή, ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας.

Η κάθε δράση ενημέρωσης θα είναι προσαρμοσμένη στο κοινό που θα την παρακολουθεί, θα ενισχύεται με διαγωνισμούς, διαδραστικό παιχνίδι και κάθε άλλο στοιχείο που θα την κάνει αποτελεσματική και χρήσιμη για τους πολίτες, ενώ θα επεκταθεί σε όλους τους Δήμους – μέλη του ΕΣΔΑΚ στις Π.Ε. Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

«Η ενημέρωση είναι το κλειδί για την ευαισθητοποίηση απέναντι σε κάθε ζήτημα κι φυσικά και σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων» αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Με τις νέες αυτές δράσεις, ανοίγουμε τη βεντάλια της επικοινωνίας μας συμπεριλαμβάνοντας ακόμα περισσότερες επιμέρους ομάδες πολιτών, αποσκοπώντας στο να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο «πρεσβευτών» της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας. Αισιοδοξώ ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά, τα οφέλη που θα προκύψουν ιδιαίτερα σημαντικά για το περιβάλλον και όλα αυτά, θα συμβάλλουν στο να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Κρήτης».

Εάν κάποιος σύλλογος ή φορέας επιθυμεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα ενημερώσεων του ΕΣΔΑΚ δεν έχει παρά να επικοινωνήσει με τον Σύνδεσμο, στο τηλέφωνο 2810361610 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, και να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του.

Keywords
Τυχαία Θέματα