ΕΛΕΠΑ: «Γιατί να απεργήσω;»

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, ΤΗΛ. 38 02 923 - 38 35 093, ΦΑΞ: 33 06 776 - ΑΘΗΝΑ
Web site: www.elepa.gr. E_mail: [email protected].

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΩ;;;

Το σωματείο μας, μέσα από μαζικές ΓΣ αποφάσισε την απεργιακή κλιμάκωση του αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ.
Συμμετέχουμε στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Νοέμβριου με αφορμή τα οξυμένα γενικά και κλαδικά προβλήματα, με την ορμή από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες που εκατοντάδες συνάδελφοι επισφράγισαν την αγωνιστική δράση του σωματείου.

Στην απεργία θα πρέπει να δώσουμε το βροντερό παρόν όλοι οι συνάδελφοι του κλάδου με το σύνθημα «ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ και όχι τα κέρδη των λίγων». Με αυτό τον τρόπο να περάσουμε το μήνυμα μας ότι δεν δεχόμαστε να ζούμε με τα λίγα και διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Τίποτα και ποτέ δεν βελτιώθηκε από μόνο του! Ό,τι έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι, έχει γίνει με αγώνα και οργάνωση. Το σωματείο μας καλεί σε αγώνα για τα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους, είτε αυτό έχει να κάνει με τις εργασιακές διεκδικήσεις του κλάδου μας, είτε τις καθημερινές ανάγκες που δεν μπορεί να τις ικανοποιήσει καμία κυβέρνηση και κανένα μονοπώλιο.

Πολλοί συνάδελφοι αναρωτιούνται, γιατί να απεργήσω;; Απαντάμε:

1. Γιατί απαιτούμε να καταργηθεί ο νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου, που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) και καθορίζει τον κατώτατο μισθό με νόμο η κυβέρνηση «αναλόγως με την πορεία της οικονομίας». Απαιτούμε την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Απεργούμε και διεκδικούμε την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα €751 και να μπορούμε με τον αγώνα μας να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις.

2. Γιατί στον κλάδο μας δεν μπορούμε να δουλεύουμε χωρίς ωράριο και με μισθούς που δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας. Θέλουμε κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας (ΣΣΕ) που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας και θα υποχρεώνει κάθε επιχείρηση να την εφαρμόζει. Απαιτούμε αυξήσεις ουσιαστικές στους μισθούς, επαναφορά των επιδομάτων (Η/Υ, πτυχίου, ισολογισμού, κ.α.). Το σχέδιο της κλαδικής ΣΣΕ καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των συναδέλφων και έχουμε ξεκινήσει και την διαδικασία πίεσης για υπογραφή της από τις εργοδοτικές ενώσεις.

3. Γιατί οι άνεργοι δεν μπορούμε να ζήσουμε με €300 επίδομα ανεργίας, κι αυτά για ελάχιστους από μας. Για να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας και ο χρόνος επιδότησης, να το παίρνουμε όλοι οι άνεργοι, χωρίς προϋποθέσεις. Για να καταργηθούν τα δουλεμπορικά γραφεία που εκμεταλλεύονται την ανάγκη μας για δουλειά, καθώς κι όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας.

4. Για να μη βρεθεί κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι στα νύχια των τραπεζιτών από την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για χρέη ακόμα και €500. Να σταματήσουν οι διώξεις που ξεκίνησαν με το άθλιο “ιδιώνυμο” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με το οποίο τρέχει στα δικαστήρια όσους αγωνίζονται να προστατέψουν τα λαϊκά σπίτια.

5. Γιατί οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν ανεχόμαστε τις περικοπές στις συντάξεις και τα επιδόματα. Γιατί δεν επιτρέπουμε να μας θεωρούν «μελλοθάνατους» που σύντομα θα απαλλάξουμε το κράτος από την υποχρέωση να μας δίνει ένα μικρό μέρος από αυτά για τα οποία δουλέψαμε μια ολόκληρη ζωή.

6. Γιατί οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία δεν έχουν εκπαιδευτικό προσωπικό, δεν έχουν υποδομές. Για να είναι η μόρφωση των παιδιών μας δικαίωμα και να μην πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ για αποσπασματική γνώση, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των μονοπωλίων.

7. Γιατί θέλουμε να μπορούμε όταν ασθενήσουμε να έχουμε δωρεάν και ποιοτική περίθαλψη και φάρμακα. Να μην πεθαίνουμε στην αναζήτηση για ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο, να μην μας αναγκάζουν να ακριβοπληρώνουμε για θεραπείες, εξετάσεις, για πρόληψη και διάγνωση ασθενειών.

8. Γιατί δεν αποδεχόμαστε να κινδυνεύουμε εμείς και τα παιδιά μας από φυσικά καιρικά φαινόμενα τον 21ο αιώνα λόγω της ανυπαρξίας υποδομών και σχεδιασμού πολιτικής προστασίας. Δεν αποδεχόμαστε να πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή και να καιγόμαστε το καλοκαίρι για να επιτευχθούν οι ματωμένοι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων. Απαιτούμε υποδομές αντιπυρικής, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής θωράκισης των λαϊκών συνοικιών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

9. Γιατί η ιδιωτικοποίηση του νερού, της ενέργειας, της υγείας, της παιδείας, των μεταφορών, των λιμανιών θα φέρει ακόμη περισσότερα βάσανα στη ζωή όλων μας, με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια, με χειροτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

10. Γιατί δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα ένα τεράστιο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο «που θα ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι». Γιατί δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να βάζει το λαό μας όλο και πιο βαθιά στη φωτιά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Για μας η απεργία «δεν έφαγε τα ψωμιά της», όπως ισχυρίζεται η ΓΣΕΕ, που έχει πει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ όσα θέλει το μεγάλο κεφάλαιο, η ΕΕ, η κάθε κυβέρνηση που πέρασε από αυτόν τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια. Οι τεράστιες δυσκολίες που φέρνει η φτώχεια, η ανεργία, η κακοπληρωμένη δουλειά δεν θα ξεπεραστούν με τη μιζέρια, την απογοήτευση, με την εργατική τάξη στο περιθώριο, όπως την θέλουν κυβέρνηση και εργοδοσία.

Για μας, μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα, δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα, αποτελέσματα, προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.

Σε καλούμε να:

-Συμμετάσχεις στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10.30πμ στην Ομόνοια (για το σωματείο), και στις 10.30 στην πύλη του ΣΕΜΠΟ (για το παράρτημα Πειραιά).

-Να καλέσεις τους συναδέλφους σου να γίνουν μέλη του σωματείου μας

27 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018
Keywords
για μας, ενωση, τηλ, φαξ, site, σσε, απεργια, δραση, μπροστα, συριζα, ΠΑΣΟΚ, επιδοματα, επιδομα, σχολεια, καλοκαιρι, ΓΣΕΕ, μιζέρια, πειραιας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, απεργια μμμ, απεργια υπα, απεργια μμε, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, αθηνα, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, φωτια, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, απεργια γσεε, σχεδιο αθηνα, αποτελεσματα, γνωση, δουλεια, δωρεαν, νυχια, πυλη, σσε, φτωχεια, ανεργια, αφορμη, βροχη, γινει, γραφεια, δυναμη, ευρω, ελπιδα, εξετασεις, επιδομα ανεργιας, ζωη, κεφαλαιο, κυβερνηση, μιζέρια, μικρο, ομονοια, ορμη, παιδια, υπογραφη, προβληματα, προσληψεις, συντομα, σπιτι, σπιτια, σχεδιο, σωματειο, τηλ, φαξ, φαρμακα, φυσικα, χρονος, δικαιωμα, ενωση, χωρα, κρεβατι, νοσοκομειο, site, υγειας
Τυχαία Θέματα